Fudbal

Nekada zapažen na "Čairu", sad se vraća u Grčku: Rastavac na klupi Asterasa

Izvor mondo.rs

Nekadašnji trener Radničkog iz Niša dobio novi angažman.

Izvor: MN Press

Milan Rastavac je novi trener Asterasa.

Srpski trener se tako vraća u Grčku samo nešto više od pola godine nakon odlaska, pošto je do maja sedeo na klupi Ksantija.

Ovaj 46-godišnji stručnjak je klub iz Tripolija preuzeo u trenutku kada se nalaze pri dnu tabele, na 12. poziciji.

Asteras je u prvih 12 kola osvojio samo 11 bodova i zbog toga je doneta odluka da Rastavac nasledi Borhu Himeneza. Španac je Asteras preuzeo letos, ali samo tri pobede značile su rastanak sa klubom.

"Kad je stigao poziv nisam dugo razmišljao. Znam gde dolazim i znam kakve su ambicije kluba. Očekuje nas veliki rad. Moj cilj će do kraja sezone biti da ekipa ponovo bude u samom vrhu. Svestan sam šta me očekuje, ali sam spreman za nove izazove. Hvala ljudima u klubu što sam se ponovo vratio u Grčku", rekao je Milan Rastavac na predstavljanju, prenosi "Žurnal".

Rastavac je tako postao prvi Srbin na klupi Asterasa, što je njegov drugi klub u Grčkoj. Tokom dve sezone je vodio Ksanti, a ostvario je plasmane na šesto i 12. mesto grčke Superlige.

On je sa Asterasom potpisao ugovor koji važi do kraja tekuće sezone, a Asterasu šesto mesto, koje vodi u plej-of, trenutno "beži" sedam bodova.

U ligi se nalazi 14 timova, a donjih osam posle 26 odigranih kola igraće plej-aut, dok će se najboljih šest ekipa u plej-ofu boriti za titulu prvaka Grčke.