Fudbal

Lazović asistirao, Atalanta preokrenula u 93. minutu golom Albanca

Izvor mondo.rs

Pet golova, asistencija Darka Lazovića, veliki preokret Atalante i neregularan, ali priznat gol Verone – sve to videli smo u prvom subotnjem meču Serije A odigranom u Bergamu.

Loš period je iza Atalante, koja je poslije četiri vezana poraza, ove subote upisala i drugu uzastopnu pobedu.

Ekipa iz Bergama savladala je Veronu, ali tek posle velikom preokreta. Gosti su dva puta vodili, a poslednji pogodak na meču postignut je u 93. minutu susreta. Strelac za 3:2 bio je albanski defanzivac Đimšiti.

Možda će vas zanimati


Sve do trećeg minuta nadoknade je Verona, koja je igrala finiš meča sa desetoricom igrača, uspevala da odoli napadima. Silvestri je čuvao svoj gol do trenutka kada je Tolio prebacio odbranu gostiju, a Đimšiti sa peterca raspalio loptu u mrežu.

Sve bi bilo mnogo lakše za plavo-crne da Verona nije povela neregularnim golom u 23. minutu, koji nisu primetili ni glavni arbitar Paolo Valeri, ni njegovi pomoćnici, ni sudije u VAR sobi.

Faraoni je brzinski izveo aut za Di Karminea koji je poslao loptu Goliniju kroz noge, ali je pritom napravljena greška koju niko nije vidio. A morao je!

Na stranu što je Faraoni „ukrao“ sedam, osam metara, već je ubacio loptu dok je malo dalje njegov saigrač Rahmani bio u terenu sa drugom loptom u ruci, nameravajući da on izvede „aut“.

Valeri je pokazao na centar, a još jednom upotreba VAR-a u Seriji A je zakazala. Ispostaviće se kasnije, ni ovako postignut gol nije bio dovoljan timu iz Verone.

Atalanta je uspela da minut pre odlaska na odmor izjednači snažnim udarcem Malinovskog, ali se ponovo našla u problemu u 57. minutu. Srpski reprezentativac Darko Lazović je asistirao za Di Karminea, koji posle prvog stiže i do svog drugog pogotka u sezoni.

Ukrajinac Ruslan Malinovski postao je 11. igrač koji je ove sezone postizao gol za Atalantu, a zanimljivo je da nijedan od njih nije Italijan.

Trener Verone Ivan Jurić, ipak, nije savladao svog učitelja Đanpjera Gasperinija. I ne samo to, nije uzeo ni bod!

Faraoni je u 64. minutu u svom šesnaestercu oborio Kastanja i omogućio Murielu da sa "bele tačke“ stigne do svog devetog gola u sezoni. Tada je glavni arbitar konsultovao VAR tehnologiju i doneo ispravnu odluku, da dosudi penal za domaći tim.

Verona je ostala sa deset igrača nakon drugog žutog kartona Davidoviča, a Atalanta je to iskoristila u sudijskoj nadoknadi i golom Đimšitija upisala  treći uzastopni trijumf u duelima protiv Verone.

Ekipa Atalante će u narednom kolu gostovati u Bolonji, ekipi koju predvodi Siniša Mihajlović, dok će Verona priliku za popravni imati protiv Torina. Tim za koji igra Darko Lazović ima tri poraza u poslednja četiri ligaška meča i potreban im je dobar rezultat.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu Serije A.