Fudbal

Rim je ovo čekao 16 dugih godina: Sergej srušio Juventus na "Olimpiku"!

Autor mondo,rs

Pet minuta nakon što je isključen Kuadrado, Srbin je vešto primio dugu loptu Luisa Alberta i zakucao je "drop kikom" levom nogom u mrežu Vojčeha Šćešnog. Lacio nije savladao "bjankonere" kod kuće u ligi od 6. decembra 2003.

Dugih 16 godina plavi deo Rima čekao je ovo veče:

Lacio - Juventus 3:1 (1:1) za kraj crne serije "nebesko plavih" koji su od tog 6. decembra 2003. svega pet puta uspeli da izbegnu poraz od "bjankonera" pred svojim navijačima, a nijednom u poslednjih pet sezona.

Pročitajte kompletan izveštaj sa derbija u Rimu na portalu naših kolega iz Banjaluke, Mondo.ba.

Ranije u subotu, Nikola Maksimović dobio je prvi crveni karton za pet i po godina nastupanja u Seriji A, iako nije uopšte igrao meč na "Friuliju".

SMS ove sezone ima 3 gola

Igrač odluke bio je naš reprezentativac Sergej Milinković-Savić, koji je pet minuta posle isključenja Huana Kuadrada zbog faula u gol šansi iskoristio dekoncentraciju u redovima šampiona Italije, krenuo u sprint iz sredine, uspeo da u punom trku da primi dugu loptu koju mu je poslao Luis Alberto i potom uhvati "drop kik" levom nogom za treći gol u sezoni i jedan od važnijih u karijeri.

Igrao se 74. minut.

Ronaldo je večeras sedmi put bio strelac u šampionatu, a ima i jedan pogodak u Ligi šampiona.

Grogiranu postavu trenera Mauricija Sarija, koja je povela preko Kristijana Ronalda u 25. minutu, dokusurio je Felipe Kaisedo u nadoknadi vremena, kada je slavlje na "Olimpiku" uveliku bilo u toku. Izjednačenje ekipi trenera Simonea Inzagija doneo je u 45. minutu igre Luiz Felipe, takođe na asistenciju razigrane "desetke" domaćih, Alberta.

Inter je uvećao prednost na čelu tabele Serije A, iako je u petak uveče odigrao0:0 sa Romom na "Meaci", ali su se u isto vreme Lacijali gotovo neprimetno prišunjali nesigurnom Juventusu iza leđa i sada zaostaju samo tri boda za braniocem titule.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu Serije A.

"Stara dama" je u poslednja dva kola osvojila bod u mečevima sa Sasuolom (2:2) i Lacijom (3:1).

Lacio: Strakoša - Luiz Felipe, Aćerbi, Radu - Lacari, Milinković-Savić, Luikas Leiva, Luis Alberto, Lulić - Korea, Imobile.

Juventus: Šćešni - Kuadrado, Bonući, De Liht, Aleks Sandro - Betankur (od 40. Džan), Pjanić, Matuidi - Bernardeski (od 71. Danilo) - Dibala, Ronaldo.