Fudbal

Lalatović posle poraza u Senti: Ne jurimo drugo mesto, već samo EVROPU!

Izvor mondo.rs

"Sve što sam imao da kažem na tu temu - već sam rekao", objasnio je Lalatović kada je upitan za status Lazetića u klubu.

Izvor: MN Press

Vojvodina nije uspela da trijumfalno privede polusezonu...

"Stara dama" poražena je u poslednjem jesenjem kolu u Senti, od ekipe TSC-a iz Bačke Topole (2:0), a trener Nenad Lalatović nije bio toliko nezadovoljan partijom svojih igrača, pošto smatra da su u dosadašnjem delu Superlige ostavili dobar utisak.


Čestitao je TSC-u na pobedi i kazao da su "agresivnost i odlučnost" bili ključni faktori utakmice, dok se nije osvrtao na teške uslove za igru - pošto je magla pretila da ugrozi regularnost meča.

"TSC je novi superligaš i pod vođstvom mog kolege Saba igra zaista sjajno, a jedan ovako organizovan klub, po mom mišljenju, zaslužuje čak i da igra u Evropi. Što se mog tima tiča, ja sam jako ponosan na igrače. Prošle polusezone, Vojvodina je na pauzi imala 22 boda, sad ima 42, što je skoro 100 posto više. Vidi se veliki napredak, a raduje me to što su i ovu utakmicu na terenu završili šestorica igrača do 20 godina: Devetak, Veselinović, Topić, Zukić, Nešković i Kokir, na šta sam takođe veoma ponosan i svaka čast ljudima iz omladinske škole što su izbacili takve igrače za prvi tim", kazao je Nenad Lalatović i dodao da je za klub i te kako važno da može da "živi" od svojih igrača.

TSC - Vojvodina (sport)
Izvor: YouTube/SuperLiga


"To je ono na šta se fokusiramo, jer Vojvodina mora da živi od sopstvene škole i prodaje igrača, kako bismo stali na noge i dali sve od sebe da sledeće sezone igramo u Evropi, a ja sam siguran da će tako i biti", naveo je Lalatović i dodao da nije bilo lako sklopiti "novi" tim Vojvodine.

Što se tiče same utakmice, kazao je da Vojvodina nije uspela da nadmudri TSC u "duel igri", kao i da igrači nisu ispoštovali ono što je tražio od njih, ali im ne zamera...

"TSC je zasluženo pobedio, ali mi smo i dalje drugi. Videćemo kako će se završiti još te utakmice koje su preostale, ali i da ne budemo drugi, mi svakako to ni ne jurimo, jer moj cilj, kao i cilj igrača i kluba, jeste da Vojvodina izađe u Evropu, što ona kao klub i Novi Sad kao grad apsolutno zaslužuju", zaključio je Lalatović iza koga su Čukarički i Partizan

Upitan je i za status Nikole Lazetića u klubu, ali nije želeo da fokus stavlja na tu priču.

"Što sam imao da kažem na tu temu, rekao sam", poručio je Lalatović.