Fudbal

U Zvezdi veruju u veseo povratak iz Atine: Nema izgovora!

Izvor mondo.rs

Žander i Ivanić optimisti pred put u Grčku.

Izvor: MN Press

Bliži se trenutak odluke hoće li Crvena zvezda napraviti još jedan podvig i uspeti da se izbori za evropsko proleće, odnosno učešće u šesnaestini finala Lige Evrope.

U sredu od 21.00 (prenos na TV Arena Sport 1), crveno-beli u Atini igraju protiv Olimpijakosa za treće mesto u grupi Lige šampiona, u kojoj su još Bajern i Totenhem i koji će nastaviti u osmini finala elitnog takmičenja.

Trećeplasirani dobija utehu selidbom u slabije evropsko takmičenje, ali za sprskog šampiona - i generalno klubove iz okruženja - bio bi to fantastičan uspeh.

Svesni su toga u Crvenoj zvezdi i rešeni da uspeju.

"Moramo biti fokusirani i koncentrisani. Očekuje nas velika utakmica, možda i najbitnija ove sezone. Želim da pozovem navijače da budu uz nas jer će nam njihova pesma dati ono što je neophodno u ovakvim mečevima. Verujem da ćemo se vratiti nasmejani iz Atine", izjavio je Brazilac Žander.

Optimista je i Mirko Ivanić, koji igra sve bolje i mogao bi da u paru sa Markom Marinom bude glavni aduet Zvezdinog tima.

"Mi smo tim i ako tamo budemo dali maksimum ne sumnjam da će doći nagrada. Olimpijakos je jedna odlična ekipa, ali mi se pitamo. Imamo dovoljno vremena da se spremimo i da u sredu obradujemo navijače. Nema izgovora, očekuje nas najbitnija utakmica tako da ćemo dati sve od sebe za evropsko proleće", najavio je Ivanić.

Podsetimo, crveno-belima u ovom duelu odgovra i remi.