Fudbal

Scenario koji je malo ko očekivao: Gatuzo menja Don Karla?

Izvor mondo.ba

Duel sa Genkom mogao bi da bude poslednji za iskusnog stručnjaka na klupi Napolitanaca.

Crna serija od devet uzastopnih utakmica bez pobede, računajući nastupe u Seriji A i Ligi šampiona, lako bi mogla da bude presudna za sudbinu Karla Anćelotija na klupi Napolija.

Iskusni stručnjak biće na velikom ispitu u poslednjem meču grupne faze evropske elite protiv Genka (utorak, 18.55).

U slučaju da Napolitanci ne uspeju da savladaju ni Genk, ta negativna serija biće produžena na čak 10 mečeva. Navijači nekadašnjeg šampiona italije poslednji put su se radovali 23. oktobra, u trijumfu nad Salcburgom 3:2, dok je četiri dana ranije upisana poslednja "trojka" u prvenstvu. Protiv Verone je bilo 2:0.

Napoli sada ima dobru šansu da prezimi u Ligi šampiona, ali s obzirom na trenutnu formu, nije nemoguće da Belgijanci naprave iznenađenje.

Liverpul je lider grupe "E" sa 10 bodova, te u poslednjem kolu gostuje u Austriji. Napoli ima devet bodova, a Salcburg sedam, dok je Genk poslednji sa samo jednim bodom, bez šansi da dočeka proleće u Evropi.

Italijanski mediji prenose da će Ančeloti uskoro sasvim sigurno biti "bivši", čak i ukoliko Napoli izbori nokaut fazu u Ligi šampiona, a već su počele spekulacije ko bi mogao da popuni njegovo mesto na "San Paolu".

Senzacionalan scenario mogao bi biti dolazak Đenara Gatuza na klupu "partenopeija".

Nekadašnji trener Milana, koji se baš i nije proslavio na klupi "rosonera", tako bi mogao da nasledi svog dugogodišnjeg učitelja sa "San Sira".

Navodno, prvi čovek Napolija Aurelio De Laurentis već je spremio ugovor za Gatuza do kraja sezone, s mogućnošću da isti bude produžen na još jednu godinu ukoliko mladi stručnjak bude imao uspeha na klupi tima iz Napulja.

Gatuzo je trenersku karijeru započeo 2013. godine u Sionu, gde je jedno vrijeme nastupao kao trener-igrač. Zatim je kratko vodio Palermo, potom OFI sa Krita, a onda u Italiji i Pizu, omladinski tim Milana, pa potom i seniorski.

Ipak, nakon što nije uspeo da ostvari plasman u Ligu šampiona po okončanju sezone 2018/19, odlučio je da napusti kormilo slavnog italijanskog kluba i od tada je bez posla.