Fudbal

SASTAV ZVEZDE: Borjan brani, Marin predvodi, Ivanić "pakuje", Tomane pogađa

Autor Jovan Terzić

Kojim igračima će Vladan Milojević ukazati poverenje u odlučujućoj utakmici za crveno-bele ove sezone u Ligi šampiona? Očekuje se ovim...

Izvor: MONDO/Strahinja Stojanović

Utakmica koju "ne sme" da izgubi je pred Crvenom zvezdom.

U sredu od 21.00 na atinskom "Karaiskakiju" boriće se protiv Olimpijakosa za evropsko proleće, odnosno treće mesto u grupi Lige šampiona koje donosi učešće u šesnaestini finala Lige Evrope. Gostima iz Beograda dovoljan je i remi, ali do njega neće biti lako doći.

Iako je poražen u Beogradu 1:3, Olimpijakos je mnogo bolje od srpskog šampiona parirao Bajernu i Totenhemu, posebno na svom terenu (2:2 sa londonskim klubom, 2:3 sa minhenskim), tako da će Zvezdini igrači morati da budu izuzetno koncentrisani i oprezni.

Nisu to uspeli protiv pomenutih rivala koji su zauzeli prva dva mesta u grupi i kažnjeni su za gotovo svaki pad koncentracije, odnosno individualnu grešku.

Ovaj put toga neće smeti da bude, jer je ulog ogroman.

Uspevao je Milojević u situacijama kao što je ova da maksimalno "zategne" svoj tim i dovede ekipu do povoljnog rezultata. Gledali smo to u kvalifikacijama i ove i prošle i pretprošle sezone (Slavija Prag, Krasnodar, Spartak Trnava, Salcburg, Kopenhagen, Jang bojs...), a uspeo je i da pronađe "džokera" u prethodnom okršaju sa Olimpijakosom, kada je posle 0:1 na poluvremenu, ekipa živnula ulaskom Miloša Vulića.

Doprinelo je preokretu (3:1) u velikoj meri i isključenje Benzije, ali to ne bi trebalo da umanji odličnu partiju nekadašnjeg kapitena  Napretka te večeri.

Očekuje se da 23-godišnji Kruševljanin ovaj put bude u timu od starta pošto Dušan Jovančić nije došao u Grčku, a kao "džokera" Zvezdini navijači priželjkuju Mirka Ivanića.

Izvor: MN Press

Kreativac iz Bačkog Jarka nikako da zablista punim sjajem od dolaska iz BATE Borisova pre godinu dana, jedno vreme je čak i ispao iz planova Vladana Milojevića, ali je u poslednjih nekoliko utakmica podigao formu i nagovestio da bi mogao da bude rešenje za tandem sa Markom Marinom u kreativnom delu veznog reda.

Živnuo je Ivanić kroz utakmice protiv Voždovca, Mladosti i Spartaka i očigledno mu je prijalo pomeranje sa krila u sredinu.

Ulogu "pleja" trebalo bi da dobije i u Pireju, dok se Marin očekuje više po boku, s tim da će Zvezdin kapiten uz obavezno pomaganje Milanu Rodiću u defanzivi, u napadu sigurno imati nešto veću slobodu kretanja. Baš kao letos u prijateljskoj utakmici protiv Zenita (0:1) u kojoj su crveno-beli uprkos porazu pružili sjajnu partiju.

Na suprotnom krilu, osim u slučaju iznenađenja, biće Mateo Garsija, dok će na poziciji defanzivnog veziste uz pominjanog Vulića biti perspektivni Njegoš Petrović.

Veliki posao očekuje njih dvojicu, ali i četvoricu igrača iza njih. Ako je suditi po dosadašnjim utakmicama u Ligi šampiona, biće to ponovo Marko Gobeljić, Miloš Degenek, Nemanja Milunović i Milan Rodić. I, naravno, Milan Borjan na golu.

Izostavljanje, pa dodavanje Ričmonda Boaćija na spisak putnika objavljen na klupskom sajtu izazvalo je dosta pometnje, međutim, bez obzira što je napadač iz Gane, ipak, doputovao sa saigračima u Atinu, mesto startnog špica najverovatnije će biti povereno Tomaneu, koji je trenutno u mnogo boljoj formi od "rovitih" Boaćija i Pavkova.

"Makazice" protiv Spartaka pre nekoliko dana sigurno će dodatno motivisati Portugalca da pokaže zašto je doveden.

Hoće li to biti dovoljno za povoljan rezultat Crvene zvezde i novi podvig u eri Vladana Milojevića?