Fudbal

Vređanje, isključenje, SUSPENZIJA: Maksimović ne igra do kraja godine!

Izvor mondo.ba

Defanzivac Napolija tokom zagrevanja zaradio crveni karton, zbog čega neće biti na raspolaganju svom timu do naredne godine.

Nikola Maksimović se spremao u subotu da odigra poslednjih 10 minuta duela sa Udinezeom, ali nije dočekao da uđe na teren.

Naime, tokom zagrevanja pored aut-linije, srpski reprezentativac je dobacio "neprimerene reči" pomoćnom sudiji, nakon čega je glavni arbitar Mauricio Marijani prvo odlučio da mu pokaže žuti, a zatim i crveni karton.

Ovakvo ponašanje Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije odlučila je da sankcioniše sa dva meča suspenzije, tako da će Srbin propustiti oba preostala susreta svog tima u Seriji A u 2019. godini, protiv Sasuola i Parme.

Dobra vest je da će nakon ovih duela biti u kombinaciji za dva derbija, početkom 2020. godine, kada će Napoli prvo biti domaćin Interu, a zatim ići u goste Laciju.

Ipak, s obzirom na trenutnu formu Napolitanaca i sve probleme u i oko kluba, veliko je pitanje kako će Karlo Ančeloti (ili možda neko drugi?) uklopiti odbranu, s obzirom da su od ranije povređeni Fauzi Gulam, Lorenco Toneli i Kevin Malkvi, tako da od centralnih defanzivaca trener Napolija raspolaže samo sa Kaliduom Kulibalijem i Kostasom Manolasom.

Napoli će u utorak od 18.55, u poslednjem meču grupne faze Liga šampiona, ugostiti Genk i biće to prilika da Maksimović upiše minute pre nego što usledi "prinudno hlađenje" u prvenstvu Italije.