Fudbal

Prva misija u Atini USPEŠNA! Omladinci Zvezde i na proleće u Ligi šampiona!

Izvor mondo.rs

Crveno-beli kao drugi u grupi nastavljaju takmičenje!

Izvor: MN Press

Tri pobede, dva remija i samo jedan poraz u dvomečima sa vršnjacima iz Bajern Minhena, Totenhema i Olimpijakosa doneli su omladincima Crvene zvezde drugo mesto u grupi Lige šampiona i nastavak takmičenja u šesnaestini finala!

Izabranici nekadašnjeg štopera crveno-belih, Slavoljuba Đorđevića, u poslednjem kolu savladali su Olimpijakos u Atini 1:0, a zbog pobede prvoplasiranog Bajerna nad Totenhemom u Minhenu (3:0), mogli su i da izgube - epilog bi bio isti...

Junak "crveno-belog duela" bio je Lazar Radulović, koji je u 40. minutu postigao jedini pogodak.

Uputio je Blagojević dijagonalu u napad, loše je reagovala odbrana domaćih, a to iskoristio Radulović i preciznim udarcem u dalji ugao, slično kao i protiv Totenhema u Beogradu, doveo Zvezdu do prednosti.

Imali su
Mogući rivali srpskom predstavniku u narednoj fazi su Šerif, Saragosa, Midtjiland, Derbi Kaunti, Porto, Dinamo Kijev, Rendžers i Ren.

Žreb je u ponedeljak, 16. decembra, a utakmice 11. i 12. februara. Igra se samo jedna utakmica i Zvezda će u njoj biti gost.

OLIMPIJAKOS: Colakis, Keramidas (od 68. Celios), Gocamanidis, Bulari, Martinis, Cavos, Belić (od 61. Neofitidis), Fekas (od 81. Voilis), Liacos (od 81. Entotis), Kacavakis (od 68. Surlis), Nikolis.

CRVENA ZVEZDA: Katić, Mitrović, Blagojević, Matić (od 83. Ilić), A. Lukić, Milikić, Pantović, Novaković, Burmaz (od 88. Lazetić), Radulović (od 83. Piplica), Babić (od 90. Pešović).