Uživo

Penal-tragedija crveno-belih: Žander i Tomane izbacili Zvezdu iz Evrope!

Zvezda svoju priliku nije iskoristila, ali Olimpijakos jeste. I to u 87. minutu!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Crvena zvezda nije uspela, a samo nekoliko minuta delilo ju je od trećeg mesta u grupi Lige šampiona i proleća u Evropi.

Promašen penal Tomanea i igranje rukom Žandera skupo su koštali crveno-bele protiv Olimpijakosa, koji je slavio 1:0.

Prvi šok za Zvezdine navijače dogodio se u 42, a drugi u 87. minutu.

Neprecizan šut Portugalca, nešto poput Predraga Mijatovića protiv Holandije na Svetskom prvenstvu 1998, pao bi u zaborav da Brazilac nije zaplivao u finišu utakmice i rukom skinuo loptu sa glave Elabdelauiju.

Ne možemo znati da li bi kapiten Olimpijakosa tu šansu pretvorio u pogodak ili šta bi bilo da se Milan Rodić nije povredio, pa Milojević bio prinuđen da u 82. minutu uvede Žandera, ali penal je svakako bio poklon koji je El Arabi umeo da kazni za jedini gol u meču ove srede.

Sve što su dotad crveno-beli uradili palo je u vodu...

A, uradili su dosta toga.

Gostima je odgovarao i remi, pa je logično što su atinski crveno-beli bili ofanzivniji, međutim, Zvezdini fudbaleri uspešno su se branili i u nekoliko navrata ozbiljno zapretili. Mogli i da povedu u finišu prvog poluvremena, što bi sigurno bio šok za rivala, ali sudbina je htela drugačije.

Napetost je trajala sve do Žanderove greške, odnosno rutinski izvedenog penala marokanskog napadača koji je letos pojačao Olimpijakos kao slobodan igrač posle tri sezone u katarskom Al Duhailu.

Sa šest golova u 12 prvenstvenih, a pet u devet međunarodnih utakmica, 32-godišnji napadač svakako se može nazvati pojačanjem, što se za Zvezdine strance dovedene prošlog leta ne može reći.

Bila je ovo još jedna utakmica u kojoj Tomane, Garsija, La Para i Žander nisu opravdali poverenje i novac uložen u njih.

Kada smo napisali da su crveno-beli uradili dosta toga ove večeri, to se odnosi isključivo na odbranu i ponovo fantastičnog Milana Borjana. Držao je golman crveno-belih ekipu u životu, ali opet uzalud.

Malo toga od svojih zamisli uspeli su Zvezdini igrači da ostvare u napadačkim akcijama, a nije da nisu imali prilike.

U Ligi šampiona se to, imali su već više puta nesreću da se uvere - kažnjava...

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt



OLIMPIJAKOS: Hoze Sa - Elabdelaui, Merija, Semedo, Cimikas - Giljerme, Kamara (61. Gerero), Buhalakis - Masuras (71. Lovera), El Arabi (90. Benzija), Podense.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić (82. Žander) - Petrović - Garsija, Marin, Ivanić, Vukanović (65. Boaći) - Tomane (58. La Para).

Sudija: Danijele Orsato (Italija).

Izvor mondo.rs
22:54

KRAJ! Olimpijakos - Zvezda 1:0

/IZVEŠTAJ PROČITAJTE KLIKOM NA UVODNU VEST/

22:52

Još jedna fenomenalna intervencija Borjana. Ovaj put u trećem minutu nadoknade. Podense je lako izbacio Žandera iz igre, ali nije uspeo da matira sjajnog golmana Zvezde.

22:48

PET MINUTA NADOKNADE

Još toliko nade za Crvenu zvezdu.

22:46

1:0

Iskoristio je El Arabi poklon Žandera i u 87. minutu doneo prednost Olimpijakosu. Verovatno i prolaz u Ligu Evrope.

22:44

PENAL! Za Olimpijakos

Nespretan je bio Žander i u 86. minutu igrao rukom na centaršut u kazneni prostor crveno-belih.

22:40

Rodić - Žander

Prinudna izmena Vladna Milojevića u 82. minutu. Ne može Rodić da nastavi utakmicu zbog povrede, pa će ga zameniti Brazilac Žander.

22:37

Računajući nadoknadu, još petnaestak minuta do kraja. Uspeli su crveno-beli da malo spuste ritam igre i pruže priliku defanzivcima i Milanu Borjanu da odahnu.

22:30

SREĆA NA STRANI ZVEZDE!

Mnogo sreće imali su crveno-beli u 71. minutu! Lako su ispali Zvezdini defanzivci, ali je Borjan na vreme istrčao, međutim i samo kratko odbio loptu. Natrčao je Podense na nju i - bio neprecizan...

22:26

Prvo nerezonski šut La Pare iz velike udaljenosti iako je imao mnogo bolja rešenja, a onda i umalo da Holanđanin oduzme loptu Olimpijakosovom golmanu, ali je Hoze Sa imao sreće.

22:23

Vukanović - Boaći

Zvezda ponovo sa klasičnim napadačem u postavi. Samo privremeno igrao je Vukanović tu poziciju, a od 65. minuta menjaće ga Boaći.

22:22

PONOVO BORJAN!

Maestralna odbrana Zvezdinog golmana u 64. minutu! Podense je bio u gol-šansi, ali je dobio samo korner.

22:19

Kamara - Gerero

Menja i Pedro Martins. Uvođenjem Gerera umesto Kamare u 61. minutu pojačao je napad svog tima.

22:17

STATIVA!

Imali su sreće fudbaleri Crvene zvezde u 59. minutu posle šuta El Arabija glavom.

22:16

Tomane - La Para

Prvu izmenu večeras napravio je Vladan Milojević. Umesto Tomanea od 58. minuta igraće Radživ van La Para.

Videćemo hoće li Holanđanin u špic, što mu ne bi bilo strano ili, ipak, Aleksa Vukanović.

22:14

Prvi šut Zvezde u okvir gola u drugom poluvremenu. Marin je zapretio, ali Hoze Sa bio siguran u 55. minutu.

22:13

BRAVO BORJANE!

Sjajna intervencija Zvezdinog golmana na šut Giljermea sa distance.

22:10

Posle dva solidna pokušaja domaćih fudbalera ubrzo po povratku sa odmora usledio je nešto mirniji period igre.

22:08

KOREOGRAFIJA IZ BOLJEG UGLA

22:04

Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

21:55

ZA OVIM ŽALE ZVEZDAŠI

Evo kako je dosuđen i izveden penal...

21:51

BAJERN - TOTENHEM 2:1

Rezultate ostalih utakmica koje su u toku možete pratiti OVDE, dok o ispadanju Dinamo Zagreba iz Evrope i fantastičnom uspehu Atalante možete čitati OVDE.

21:49

POLUVREME

Moglo je mnogo bolje po srpskog šampiona, ali sasvim dobro igraju crveno-beli (zapravo dobro se brane) i imaju razlog da budu zadovoljni bez obzira što su propustili sjajnu priliku da povedu iz penala. Olimpijakos je imao inicijativu, međutim, u finišu prvog poluvremena domaći fudbaleri uverili su se da ne bi smeli previše da se zaleću, a kako vreme bude odmicalo - moraće. U tome leži Zvezdina šansa.

21:44

U velikoj šansi našao se Marko Marin nepun minut posle promašaja Tomanea, ali umesto da šutira, odlučio je da doda, a to se ispostavilo kao loša odluka...

21:43

PREČKA!

Neprecizan je bio Tomane iz penala. Nešto poput Predraga Mijatovića na Svetskom prvenstvu 1998. protiv Holandije - PREČKA!

21:41

PENAL! ZA ZVEZDU!

Oboren je Marko Marin u 41. minutu posle uklizavanja Giljerema, a Orsato pokazao na belu tačku. Tomane je preuzeo odgovornost.

21:35

21:34

Uspostavili su domaćini inicijativu, a u 34. minutu imali sjajnu šansu preko El Arabija. Milunović je loše procenio let lopta, ona ga je preletela, ali je na sreću gostiju Marokanac loše šutirao glavom.

21:31

21:28

Odličnu priliku imali su Zvezdini fudbaleri u kontranapadu tri na tri, ali uzalud... Vukanović je dugo vukao loptu, imao levo marina, desno Garsiju, dodao je kapitenu, ali mu zatim i "ušao u šut"!? Od svega što je moglo da bude, pošto je Marin napucao Vukanovića, dosuđen je ofsajd...

21:27

Drugi put večeras Kamara pokušava iz velike udaljenosti, ali opet pored gola.

21:23

MAESTRALNI GOBELJIĆ!

Sjajno je desni bek Crvene zvezde uklizao i izbio loptu El Arabiju u 23. minutu! Bila je to gol-šansa za Olimpijakos!

21:21

Giljerme je dobro šutirao u 25. minutu, ali je Borjan ponovo bio siguran, a zatim je i Marin zapretio iz slobodnog udarca, ali je Zvezda dobila samo korner posle kog je Hoze Sa bez problema uhvatio loptu.

21:16

Bez većih uzbuđenja u prvih 15 minuta. Trude se igrači Olimpijakosa da napadaju, ali ih beogradski crveno-beli (ove večeri u teget dresovima) uspešno onemogućavaju u tome.

21:09

SPEKTAKULARNA KOREOGRAFIJA

Izvor: MONDO/M. Vujičić

21:07

Prvu šansu imala je Zvezda, ali prvi šut u okvir gola Olimpijakos. Merija je pokušao sa velike udaljenosti, bez većih problema po Borjana.

21:06

Odličan trk Gobeljića i dodavanje ka Vukanoviću, ali je krilni napadač crveno-belih loše šutirao iz prve. Bila je to prva prilika u ovoj utakmici, u 5. minutu.

Nepun minut kasnije uzvratili su domaćini, ali i Masuras nije bio precizan.

21:00

POČELO JE!

Zvezda je prva krenula sa centra i napada sa severa ka jugu.

20:16

OVACIJE BORJANU

Zvezdin golman Milan Borjan po izlasku na zagrevanje dočekan je aplauzima:

20:00

OPET NEVREME!

Iako je tokom dana u Atini bilo sunčano, pred početak utakmice ponovo je počela da pljušti kiša. Nadamo se da to neće bitno uticati na kvalitet utakmice i izdanje Zvezdinih fudbalera.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

19:58

SASTAVI

OLIMPIJAKOS: Hoze Sa - Elabldelaui, Merija, Semedo, Cimikas - Giljerme, Kamara, Buhalakis - Masuras, El Arabi, Podense.

Rezerve: Alan, Benzija, Gerero, Lovera, Papadopulos, Torosidis, Ranđelović.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Petrović - Garsija, Marin, Ivanić, Vukanović - Tomane.

Rezerve: Popović, Pankov, Vulić, Pavkov, Boaći, Žander, Van la Para.

19:49

FOTO/VIDEO sa ulica Atine

Pogledajte OVDE kako je izgledalo okupljanje u centru Atine i zajednički dolazak na stadion navijača Zvezde i Olimpijakosa.

Ukratko

  • OLIMPIJAKOS: Hoze Sa - Elabdelaui, Merija, Semedo, Cimikas - Giljerme, Kamara (61. Gerero), Buhalakis - Masuras (71. Lovera), El Arabi (90. Benzija), Podense.
  • ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić (82. Žander) - Petrović - Garsija, Marin, Ivanić, Vukanović (65. Boaći) - Tomane (58. La Para).
  • Sudija: Danijele Orsato (Italija).
učitaj još +