Fudbal

Gatuzo preuzeo Napoli: "Otac" Anćeloti me je zvao, ali ne poredite nas!

Izvor mondo.ba

Dan nakon što je otpušten Karlo Anćeloti, Napolitanci predstavili njegovog naslednika.

Uprkos plasmanu u nokaut fazu Lige šampiona, Napoli je u utorak uveče uručio otkaz dosadašnjem treneru Karlu Anćelotiju, a već danas Napolitanci su predstavili novog trenera.

Oduševljeni predsednik tima iz Napulja Aurelio De Laurentis odlučio je da Anćelotijem naslednik bude Đenaro "Rino" Gatuzo.

Prvi čovek "partenopeija" izjavio je na konferenciji za medije da je izuzetno razočaran činjenicom da su pojedini mediji preneli kako se posvađao sa Anćelotijem.

"Ančeloti je dugo bio s nama i jedina ispravna stvar je da se ljudski pozdravimo. Ostajemo prijatelji. Pročitao sam negde da je navodno bilo nesporazuma, čak i svađe među nama. To nije istina. Žao mi je što se sve ovako završilo. Zajedno smo sanjali i odjednom se probudili, rekao sam mu: 'Dragi Karlo, vreme je da se naši putevi razdvoje’", pojasnio je De Laurentis.


Gatuzo će imati veoma težak zadatak da razdrma igrače Napolija, koji su već duži period u letargiji. Pre jučerašnjeg trijumfa protiv Genka (4:0), vezali su čak devet susreta bez pobede u Seriji A i Ligi šampiona, tako da se svi na "San Paolo" stadionu nadaju da će dolazak novog trenera izazvati pozitivan šok u timu.

"Lako je bilo reći 'da' Napoliju. Radi se o velikom klubu, kako u Italiji, tako i u Evropi. Trenutno prolazi kroz težak period i biću srećan da pomognem da stvari dođu na svoje mesto", rekao je Gatuzo na predstavljanju.


Sudbina je htela da u Napoliju zameni svog učitelja, sa kojim je dugi niz godina sarađivao na "San Siru", još dok je bio igrač Milana, a Anćeloti trener.

"Teški dani su iza mene. Karlo je još jednom pokazao da mi je kao otac. Zvao me i potvrdio koliko je divan čovek. Posavetovao me i usmerio kako da pomognem timu. Ali, želim odmah ovo da vam kažem, ne poredite Anćelotija i mene, jer je on osvojio sve što se može, a ja sam još mlad trener. Nadam se da ću uspeti ostvariti bar 10 odsto onoga što je on uspeo u karijeri."

Novi trener Napolija je u sredu već odradio i prvi trening sa igračima, a u subotu će debitovati protiv Parme.