Fudbal

Dinamo bio u Ligi šampiona, pa u Ligi Evrope, pa nigde: Bar su tu navijači!

Izvor mondo.ba

"Hvala im na tome. Nadam se da ćemo igrama i ubuduće doprineti tome da nas gleda ovako mnogo gledalaca", zaključio je Bjelica.

Dinamo je u sredu uveče bio učesnik i osmine finala Lige šampiona i šesnaestine finala Lige Evrope i ništa od ta dva.

Porazom na "Maksimiru" od Mančester sitija 1:4, zagrebački "modri" ostali su bez evropskog proleća, jer je u isto vreme i Atalanta u Ukrajini ubedljivo savladala Šahtjor 0:3.

"Ponosni smo što smo mogli da se nosimo sa tim ekipama koje su po svemu superiornije od nas, u iskustvu, budžetu, kvalitetu igrača... U obe utakmice protiv Šahtjora bili smo kvalitetniji rival, protiv Atalante superiorni, ali to je fudbal. Moramo to prihvatiti. Sami smo sebi krivi što nismo prošli dalje. Nadam se da ćemo iz svega ovoga izvući pouke i u budućnosti biti još jači", svestan je trener Dinama, Nenad Bjelica.

"Modri" su u 4. kolu, takođe kod kuće, imali 3:1 protiv Ukrajinaca do 93. minuta i osvojili samo bod.

Da su zadržali tri, bili bi prvi put  u istoriji učesnici osmine finala Lige šampiona i pre početka sinoćnih utakmica u Zagrebu i Harkovu. Na kraju...

Ako je za utehu, bar je svojevremeno sablasno prazni "Maksimir" bio solidno ispunjen ove jeseni. Dinamo je u tri domaća meča Lige šampiona ove sezone pratilo blizu 100.000 gledalaca i očigledno u taboru Zagrepčana ovo mogu shvatiti kao utehu za eliminaciju iz Evrope.

"Dali smo maksimum i ponosan sam što sam trener ove ekipe. Mogu biti zadovoljan izdanjem, igrali smo protiv zaista fenomenalnog tima. Ono što je najbitnije u svemu, uspeli smo da vratimo navijače na 'Maksimir'. Hvala im na tome. Nadam se da ćemo igrama i ubuduće doprineti tome da nas gleda ovako mnogo gledalaca", zaključio je Bjelica.