Fudbal

Suma Partizanov još 3 godine: "Ovo je moja PORODICA, ovo je moja kuća"

Autor Vladimir Sukdolak

Partizan čuva sjajnog vezistu! "Najbolja stvar koja mi se desila je povratak u Partizan", izjavio Suma posle potpisivanja novog ugovora sa crno-belima.

Izvor: MN Press

Sejduba Suma se preporodio pod trenerskom palicom Save Miloševica i mnogi navijaci Partizana su se pitali da li ce uprava crno-belih uspeti da sacuva omalenog vezistu, koji, uz još neke pojedince, cini kicmu sadašnjeg Partizanovog tima.

MONDO saznaje da je uprava Partizana rešila tu dilemu. Uspešno! Potpisao je produžetak ugovora, za još 3 godine, što je potvrdeno danas popodne na sajtu crno-belih.

"Kada sam stigao u klub svestan sam da se nisam pokazao u onom svetlu zbog kojeg me je Partizan doveo. Koliko je u tom periodu pritisak bio na klubu na meni je bio još veci što je potom usledilo pozajmicom. Sada je sve to daleka prošlost. Najbolja stvar koja mi se desila je moj povratak medu crno-bele, veliko poverenje uprave i sada šefa Miloševica koji od mene ni u jednom trenutku nije  odustajao. Sada zaista mogu reci da sam u svojoj porodici i da se osecam kao kod kuce. Znam da mogu još više da doprinesem klubu, ali ne samo ja vec citav tim što ce se tek videti posle novih priprema. Zahvaljujem se i svim navijacima na podršci kao i mojim saigracima!", izjavio je Sejduba Suma.

Kada je dolazio u Partizan iz Slovana iz Bratislave, tadašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev najavio ga je kao "bombu". Suma se u pocetku nije snašao, mnogi su vec poceli da sumnjaju u njegove kvalitete. Usledila je pozajmica u Makabi iz Haife, a potom se vratio u Humsku. I Partizan je dobio "džokera"!

Govoreci jednom prilikom o "novom" Sumi, trener Savo Miloševic je rekao ovo:

"Morali smo da mu damo slobodu i podignemo samopouzdanje da bi sav talenat pokazao na terenu. On je to osetio i to vraca. Ne mislim da vraca kroz asitencije i golove, vec i odgovornom igrom u defanzivi, dakle, igra za ekipu ne za sebe. Svako ima individualnost i mi treba da je dovedemo do maksimuma, ali u toj meri u kojoj ta individalnost ne ugrožava kolektiv".