Fudbal

Golovi decenije u Premijer ligi: levica Van Persija, "makazice" Runija...

Izvor mondo.rs

Dobili smo prvi deo golova decenije u izboru zvaničnog emitera takmičenja, kako se vama čini izbor?

Kalendarska, astronomska decenija zvanično počinje 2021, ali narod voli okrugle brojeve, pa se tako već krajem ove 2019. prave razni izbori za najbolje iz decenije. Sada smo dobili i prvi deo izbora za najbolje golove Premijer lige u izboru Skaj sportsa, nosioca televizijskih prava.

Slobodno se može reći da 21. vek pripada Premijer ligi, baš kao što su devedesete pripadale Seriji A i Primeri. Teško je, doduše, izmeriti koja je od dve decenije u ovom veku bolja, ali lako se može napraviti argument da je to ova.

U ovoj deceniji Engleska je imala dva prvaka Evrope (Čelsi 2012. i Liverpul 2019. godine), Premijer liga je imala četiri različita šampiona - Čelsi, Lester, Mančester junajted, kao i najdominantniji tim decenije u zemlji - Mančester siti.

U prvoj deceniji smo dobili Čelsi kao još jednu silu u ligi, a u ovoj smo dobili Siti, ali može se reći i Liverpul, koji trenutno vlada Evropom i na sjajnom je putu da osvoji titulu posle tačno 30 godina.

Svašta zanimljivo ima u ovom videu: levica iz kolena Van Persija "koja se ne brani", "tika-taka" Arsenala protiv Noriča, Kompanijeva "bomba" za titulu, Suarezova nestvarna kontrola lopte i ubilački instinkt, Vardijev "bezobrazluk" protiv Liverpula, "makazice" Runija...Mnogo toga lepog.

Pogledajte i sami, podsetite se i recite nam koji je za vas bio najlepši gol prethodne decenije u Premijer ligi.

Najbolji golovi Premijer lige prvi deo
Izvor: YouTube/ Sky Sports Football