Fudbal

Klop na Enfildu do 2024. godine - evo šta kažu Lampard i Murinjo!

Izvor mondo.rs

Dvojica konkurenata u Premijer ligi imali su mnogo komplimenata na račun Nemca.

Jirgen Klop je produžio ugovor sa Liverpulom, a kako je sam rekao, to je izazvalo različita osećanja u fudbalskoj javnosti. Frenk Lampard i Žoze Murinjo imali su sličan stav.

Njima dvojici je drago što će se u narednom periodu boriti protiv Klopa u Premijer ligi. Pohvalno su o ovoj odluci, ali i o samom Klopu i njegovom radu u engleskom velikanu govorili njegovi trenerski rivali u elitnom rangu ostrvskog fudbala, treneri Čelsija i Totenhema.

Možda će vas zanimati


Sjajni nemački stručnjak Jirgen Klop, koji je Liverpul odveo do vrha Starog kontinenta u prošloj sezoni, danas je produžio saradnju sa ''redsima'' do ljeta 2024. godine! Na ovakvu odluku uprave tima sa ''enfilda'' sigurno je uticalo i to što klub superiorno grabi ka prvoj tituli šampiona zemlje od 1990. godine.

''Imamo toliko sjajnih trenera u Premijer ligi. Radujem se susretima sa menadžerima iz vrha, nisam razočaran, već počastvovan, na nama je da im se približimo. Liverpul je veliki rival i neverovatno je šta je Jigren uradio sa ovim klubom. Čestitao bih mu na novom ugovoru, u potpunosti ga je zaslužio'', istakao je Lampard, pod čijom su komandom ''plavci'' trenutno četvrtoplasirani u Premijer ligi, dok su u Ligi šampiona izborili nastup u osmini finala.

Tokom karijere je Klop imao mnogo više okršaja protiv novog trenera Totenhema. Portugalac Murinjo mu je bio rival i ranijih sezona, a i on je izneo svoje viđenje situacije.

''Klop je srećan. Da nije, ne bi ni potpisao novi ugovor. I oni su srećni sa njim jer da nisu, ne bi mu ga ni ponudili. Sjajne vesti za fanove Liverpula, odlično za igrače ovog tima jer je evidentno da je veza između njega i njih više nego dobra. Takođe, sjajno je ovo za ligu jer želimo da imamo najbolje igrače i najbolje trenere, a Jirgen je jedan od njih.'', rekao je Portugalac.

Trenersku karijeru Klop je počeo 2001. godine u Majncu, gde se zadržao do 2008. godine, kada je preuzeo brigu nad ''milionerima'' iz Dortmunda, sa kojima je osvojio dvije titule u Bundesligi, dva Superkupa i jedan Kup Njemačke. Sa tim timom je stigao do finala Lige šampiona 2013. godine, ali tada nije uspeo da osvoji trofej.

Seoba u Liverpul usledila je 2015. godine, a do sada je osvojio dva trofeja – Ligu šampiona i Superkup Evrope, oba ove godine.

Prošle sezone je ''za dlaku'' izmakao pehar namenjen najboljem u Engleskoj, ali ove sezone Liverpul nakon 15 kola ima osam bodova više od drugoplasiranog Lestera, dok prošlosezonski šampion Mančester siti već sad kasni čak 14 bodova za Klopovom četom.