Fudbal

Leganes pobegao sa dna, Alaves u finišu sprečio potpuno iznenađenje

Izvor mondo.rs

Otvaranje 17. kola u Primeri donelo nam je podelu bodova alavesa i Leganesa.

Otvaranje 17. kola Primere donelo je duel Alavesa i Leganesa, dva tima koji u Primeri nemaju prevelike ambicije. Dok je domaćin siguran u sredini tabele, gostima će opstanak biti prva misao u ovoj sezoni.

Meč koji su nam priredili ovog petka bio je u tom stilu, bez previše uzbuđenja i sa podelom bodova na kraju. Leganes je imao prednost, ali je Alaves u finišu utakmice postavio konačnih 1:1.

Alaves: Pačeko, Agiregabiria (od 71. Rioha), Navaro, Eli, Duarte, Burk (od 77. Sainc), Garsija, Pons, Vidal (od 88. Magalan), Hoselu, L. Perez.

Leganes: Kueljar, Bustinza, Avaziem, Omeruo, Silva, Rodrigez (od 58. Rivera), Oskar, R. Perez, Mesa (od 77. Eraso), En Nesiri, Brejtvajt

Veliki je favorit na papiru pred ovaj meč bio Alaves. Oni su u susret ušli sa devet bodova više od svojih gostiju i sa mnogo boljom pozicijom na tabeli. Situacija je bila takva da bi ih pobeda značajno približila gornjem delu Primere.

Do nje nisu stigli, a po onome što smo videli na terenu, nerešen rezultat je ispravan. Imao je, istina, domaćin više šuteva od protivnika, ali pravih prilika nije bilo.

Do prvog gola na meču stigao je Leganes, tim koji je do ovog kola delio poslednje mesto na tabeli sa Espanjolom. Brajtvajt je šokirao domaćina u Vitoriji, tako što je bio najprisebniji nakon jednog ubacivanja lopte po zemlji u kazneni prostor Alavesa. Nekoliko minuta pre odlaska na odmor, u najboljem momentu po njih, Leganes je stigao do prednosti.

Da šok na otvaranju kola ne bude potpun, potrudio se Hoselu, nekadašnji napadač Njukasla. On je desetak minuta pre kraja susreta pogodio za izjednačenje, a glavni arbitar je nakon konsultacije sa VAR tehnologijom priznao pogodak.

Njemu je prethodio korner, zatim i nekoliko pokušaja šuta ka golu Leganesa, a onda i kratko odbijena lopta gostujućeg golmana. Napadač Alavesa je to kaznio, za podelu bodova na otvaranju ove runde.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu Primera.