Fudbal

"Princ sa Neretve'' na korak od klupe ''zmajeva''?

Izvor mondo.ba

Bajević bi ekipom trebalo da komanduje u martu, u baražu Lige nacija.

Izvor: MN Press

Dušan Bajević vrlo brzo bi trebalo da bude potvrđen kao novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Naime, prema pisanju federalnih medija, sav proces oko imenovanja ''Princa sa Neretve'' za zamenika Roberta Prosinečkog na klupi ''zmajeva'' je gotova stvar, te bi uskoro trebalo da bude predstavljen javnosti.

Bajević bi, kako navode mediji iz FBiH, Bosnu i Hercegovinu trebalo da predvodi u baražu Lige nacija za istorijski plasman tima na jedno evropsko prvenstvo. Nakon toga bi se razgovaralo o budućnosti i daljoj saradnji.

Podsetimo, juče je u Sarajevu održana sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, na kojoj nije donesena nikakva odluka po pitanju toga ko će biti novi komandant fudbalske reprezentacije.

Sednici su prisustvovali svi članovi IO FS BiH, te dva člana Odbora za posredovanje i savjetovanje. Jedan od njih je upravo Bajević.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije je poslednji trenerski angažman imao 2012. godine kada je predvodio Atromitos. Tokom trenerske karijere je radio u mostarskom Veležu, beogradskoj Crvenoj zvezdi i Omoniji iz Nikozije. Pored njih, sedeo je na klupi četiri grčka tima, AEK-a, PAOK-a, Olimpijakosa i Arisa.

Bajević je igračku karijeru gradio u Veležu, timu iz svog rodnog grada, za koji je nastupao u dva mandata, kao i u AEK-u iz Atine. Sa reprezentacijom Jugoslavije je igrao na Svetskom prvenstvu 1974. godine, kada je na meču protiv Zaira tri puta tresao mrežu.

Navijačima Crvene zvezde je mandat Dušana Bajevića u Beogradu još uvek u sećanju. Iako je on srpski tim predvodio pre više od decenije, taj kratkotrajni boravak je ostavio dubok trag. Navijači su skandirali protiv Bajevića, a odlazak sa utakmice protiv Vojvodine, dok je ona još trajala, bio je ipak veoma neočekivan potez.