Fudbal

MONDO: Zvezdi na stolu 2.500.000 evra za Boaćija i 700.000 za Jovančića

Autor Jovan Terzić

Ponude će biti razmatrane posle utakmice sa Čukaričkim.

Izvor: MN Press

Nema sumnje da će tokom zime biti dosta promena u igračkom kadru Crvene zvezde.

Posle još jednih uspešnih kvalifikacija za Ligu šampiona, klub je odlučio da poveća konkurenciju u timu kako bi Vladan Milojević mogao uvek da ima na raspolaganju sveže igrače.

U Superligi i Kupu Srbije to je donelo rezultat, međutim, stranci koji su dovedeni da bi crveno-beli mogli dostojno da pariraju među elitom evropskog fudbala ispostavili su se kao promašaji i sa pojedinima od njih Zvezda će pokušati da pronađe način za prekid saradnje već ove zime, ne bi li olakšala budžet za plate igračima.

Pisali smo već da je prvi na izlaznim vratima Kanjas, posle nove očajne partije tokom pola sata provedenih na terenu u Atini verovatno je i Van la Para prokockao poverenje, a pitanje je kako će Žander podneti pritisak zbog kiksa kojim je omogućio Olimpijakosu da iz penala u 87. minutu sruši Zvezdin san o evropskom proleću.

Na transfer listi biće i igrači koji nisu imali zapaženu minutažu u prvom delu sezone (Gajić, Jevtović, Babić, Krstović), a tu su i oni kojima klub neće praviti problem u slučaju adekvatne ponude i njihove želje da promene sredinu - Borjan, Rodić, Ben, Boaći, Pavkov, Marin, Jovančić, Jovičić...

Neki od njih letos su bili projektovani za prodaju, ali ili nije bilo zadovoljavajućih ponuda ili nisu dogovorili lične uslove sa zainteresovanima.

Kako se bliži zimski prelazni rok, tako se i ponovo klubovi raspituju za pojedine Zvezdine igrače.

Najprimamljiviji strancima je mladi Njegoš Petrović, međutim, crveno-beli veruju da za 20-godišnjeg defanzivnog vezistu mogu da dobiju mnogo više od 4.000.000 evra, koliko se trenutno kreće ponuda za njega.

Po saznanjima MONDA, konkretne ponude postoje još za Ričmonda Boaćija - 2.500.000 evra od američkog Kanzas sitija i Dušana Jovančića - 700.000 evra od Ferencvaroša.

U Zvezdi će sačekati da prođe nedeljna utakmica sa Čukaričkim, poslednja u 2019. godini, pa će potom razmatrati pomenute ponude pristigle pre nekoliko dana.

I ne samo njih, jer rukovodstvo Zvezde čeka mnogo posla narednih nedelja.

Vladan Milojević je i sam najavio da će se razgovarati o njegovoj sudbini, mada se čini da će ostati na klupi bar do kraja sezone, a može se čuti da je na pomolu odlazak jednog visoko pozicioniranog člana klupskog rukovodstva.