Fudbal

Radnik pokazuje humanost, Krunić bi ''čvršću i gušću'' ekipu na terenu

Izvor mondo.rs

Surduličani u poslednjem meču ove kalendarske godine dočekuju Partizan, a meč će iskoristiti i za kupovinu vozila hitne pomoći.

Izvor: MONDO/J. T.
Zaostala utakmica 6.kola Super lige Srbije izmedju surduličkog Radnika i ekipe Partizana biće odigrana u nedelju u Surdulici. Domaćin u ovaj susret ulazi sa dosta motiva, planirajući da svoju publiku zadivi dobrom partijom u nadmetanju sa dosta jakim rivalom.

Iako je Radnik ove sezone prikazao igru ispod očekivanja, poslednji meč u jesenjem delu prvenstva biće pravi spektakl. Surduličani zauzimaju 12. mesto na tabeli, a na noge im dolazi tim koji bi jesen mogao da završi na drugoj poziciji.
Podsećanja radi nekoliko kola unazad Radnik kod kuće vraća formu i to je dokazao u nastupima sa Čukaričkim i Inđijom, a odličan bi uspeh bio pobediti ovonedeljnog gosta i prezimiti na jedanaestoj poziciji.

Meč koji će zatvoriti fudbalsku godinu u Surdulici imaće i drugačiji, humanitarni karakter. Svi oni koji kupe ulaznicu za ovaj susret, učestvovaće u kupovini novog vozila hitne pomoći. Na taj način će FK Radnik pomoći Zdravstvenom centru u svom gradu.

O narednoj prvenstvenoj utakmici, poslednjoj u ovoj kalendarskoj godini, govorio je šef stručnog štaba Radnika, Simo Krunić. On smatra da bi i bod osvojen protiv Partizana bio dobar rezultat.

„Čeka nas izuzetno teška utakmica, ne treba trošti reči na opisivanje kvaliteta našeg nedeljnog gosta, jednostavno znamo šta je Partizan u srpskom fudbalu. Kada igramo sa crvenom Zvezdom i Partizanom imamo pune tribine, što nam i daje dodatni motiv da i psihički ojačamo te da pokušamo da parirmo Partizanu.''

Čovek koji je ove godine već radio u Čukaričkom, reprezentaciji Srbije i Radničkom iz Niša, nastavio je u svom prepoznatljivom tonu. Dodao je da njegova ekipa može da parira, ali samo ako ''da sve od sebe, bude čvršća i gušća, fizički parira Partizanu i ne dozvoli rivalu da opipa zadnju liniju''.

Konferenciji pred meč sa Partizanom prisustvovao je i nekadašnji član Partizanove familije, Bojan Bojić, koji veruje u svoj tim i u svoje saigrače i nada se da, ako svi daju svoj maksimum kao u prethodnih nekoliko utakmica, može doći do prijatnog iznenađenja za navijače Radnika u nedeljue.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten u Radniku, na spisku povređenih igrača su Pejčić i Kostić. Krunić na njih dvojicu neće moći da računa za susret koji se u nedelju od 13 časova igra na Gradskom stadionu u Surdulici, uz direktan prenos na Areni Sport.