Fudbal

Marin o penalu iz Pireja: Šutirao bih da sam znao da ćete kriviti Tomanea!

Autor mondo,rs

"To je i bio dogovor, nikako ga ne treba kriviti zbog promašaja, želeo je najbolje", naveo je kapiten Crvene zvezde.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Navijačima crveno-belih i dalje je u glavi detalj iz 43. minuta u Pireju.

Marko Marin je bio u kontri, "zalomio" je Giljermnea, sudija Danijele Orsato je pokazao na penal, a loptu je umesto Nemca u ruke uzeo njegov saigrač Tomane. Kapiten šampiona Srbije se nije bunio, Portugalac je raspalio po lopti, a na prečki je ostala nada Zvezde da će igrati proleće u Evropi...


Vladan Milojević na konferenciji za medije govorio je da je Marinova odluka bila da Tomane šutira, izveštači u Pireju nisu čuli od Nemca ovu potvrdu, da bi ona stigla nekoliko dana kasnije.

U razgovoru za "Novosti" kapiten crveno-belih se prisetio ovog detalja...

"Već nam se jednom desilo u sezoni, u Kruševcu, da je Ben promašio penal, a da je pre toga prekršaj nad njim napravljen. Posle toga smo se dogovorili da ispopštujemo to nepisano fudbalsko pravilo i da igrač koji je fauliran ne izvodi najstrožu kaznu", objasnio je Marko Marin zbog čega je bilo normalno da ne izvede jedanaesterac na "Karaiskakiju".


"Bilo je normalno i očekivano što je Tomane krenuo da šutira u Atini, on je centarfor, gol igrač i dobar penaldžija".

Ipak, sada kada su se glave ohladile, a kritike na račun Tomanea, pa i Žandera koji je krivac za primljeni gol, postale sve jače i jače, Marin dodaje da bi postupio drugačije.

"Kada sam se oporavio i podigao, Tomane je već imao loptu u rukama. To je i bio dogovor, nikako ga ne treba kriviti zbog promašaja, želeo je najbolje. Krivo mi je što ga kritikuju, da sam znao da će biti takve reakcije, ja bih šutirao. Trebalo je, da sam ja promašio, mene bi manje krivili", objasnio je Marko Marin situaciju koju ipak igrači i navijači Zvezde ne mogu da "vrate".

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt