Fudbal

Nova BRUKA u srpskom fudbalu: Igrači Proletera nasrnuli na sudije! (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Gotovo svakog vikenda imamo situacije u kojima igrači na ovaj ili onaj način izražavaju nezadovoljstvo, ali to nikada ne bi trebalo da prelazi sportske granice kao što je to bilo u Novom Sadu.

Zaostala utakmica 16. kola Superlige između Proletera i Radničkog, koja je odigrana u subotu na "Karađorđu" i završena je bez pobednika (1:1), ponovo je izazvala mnogo bure zbog ružnih scena koju je videla malobrojna publika u Novom Sadu.

Naime, igrači Proletera pobesneli su na glavnog sudiju Zorana Širokog i njegove pomoćnike zbog odluke da priznaju gol Radničkog, iako su domaći mislili da je lopta izbačena sa gol-linije...


S obzirom na to da u Superligi ne postoji tehnologija koja bi potvrdila ili osporila gol, sudije su morale da se vode onim što su videli, a pomoćnik je odmah pokazao da je Radnički poveo zbog čega su igrači Proletera "skočili" na arbitre.

Prvo je Bojan Kovačević jurio sudiju Zorana Širokog, da bi potom Aleksandar Andrejević, koji je postigao auto-gol, nasrnuo na pomoćnika sa desne strane, pa su mu ostali stigli u pomoć.

"Frka" je trajala nekoliko minuta i završila se sa tek dva žuta kartona za igrače Proletera - prvo za Aleksandra Andrejevića (koji je na kraju i isključen), pa za Uroša Radinovića koji nije bio ni na terenu, ali je uskočio u gužvu.

Pogledajte sporne detalje iz Novog Sada.

Proleter - Radnički (sport)
Izvor: YouTube/SuperLiga