Uživo

Suma i Asano za tri boda u Surdulici: Crno-beli od danas na odmoru

Fudbaleri Partizana pobedili su Radnik u odloženoj utakmici 6. kola Superlige Srbije. Oba kluba od danas na zimskoj pauzi.

Izvor: MN Press

Za Partizan i Radnik završen je prvi deo sezone.

Odloženom utakmicom u Surdulici, koja je odigrana u okviru 6. kola Superlige Srbije, dva kluba su zaokružili fudbalsku jesen, koja je bila uspešnija po crno-bele.

Radnik – Partizan 1:2 (0:1)!

Posle dosta turbulencija u najjačem domaćem takmičenju, "parni valjak" je pobedom u Surdulici izbio na drugo mesto, sa osam bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Bodovna razlika može da bude i 11 bodova, odnosno devet, jer crveno-beli tek treba da odigraju utakmicu protiv Čukaričkog.

Iako bez Vladimira Stojkovića, Nemanje Miletića i Strahinje Pavlovića (putuje u Monako na potpis ugovora), tim Sava Miloševića odigrao je sigurnu utakmicu i upisao rutinsku pobedu.

Strelci za "parni valjak" bili Su Sejduba Suma i Takuma Asano, dok je jedini gol za domaćina postigao "rezervista" Luka Mićić u 90. minutu, Gvenijec je postigao peti gol na poslednja četiri meča, dok je Japanac bio strelac četiri puta na šest vezanim mečeva.


Partizan je delovao prilično sigurno u odbrani, čemu svedoči podatak da domaćin nijednom do 90. minuta i greške nije ozbiljno ugrozio Filipa Kljajića. S druige strena, mogao je i do ubedljivije prednosti da su malo više koncentracije imali Suma u prvom poluvremenu, odnosno Umar Sadik i Zoran Tošić u drugom.


Radnik je prvi deo sezone završio na 13. mestu sa 19 bodova. Drugi deo sezone počinje 15. februara, kada će crno-beli u goste TSC-u, dok će Radnik dočekati Mačvu.


RADNIK: Kostić – Kričak, Marković (od 62' Mićić), Stevanović, Jokić – Đorđević, Stanisavljević, Mitošević, Tomić (od 77' Bojić) - Pavlov, Makarić (od 78' Danoski).

PARTIZAN: Kljajić - Lutovac, Ostojić, Vujačić, Urošević – Zdjelar (od 90+2' Smiljanić), Natho - Tošić, Suma (od 72' L. Pavlović), Asano - Sadik (od 83' F. Stevanović).

Izvor mondo.rs
14:50

Kraj - 1:2!

14:48

Igraće se još tri minuta.

14:47

Luka Mićić je iskoristio grešku odbrane Partizana i iskosa sa desne strane postigao gol nade za Radnik.

14:46

GOOOL! Luka Mićić...

14:29

Partizan je imao dve veliki prilike u 69. i 72. minutu, ali nije uspeo da postigne treći gol. Zalomio je Tošić golmana Kostića, ali nije pogodio prazan gol. Pre toga je Sadik imao šansu.

14:22

VIDEO: Gol Asana...

14:13

Suma je postigao pet golova na četiri meča, a Asano četiri na poslednih šest utakmica Partizana. Stranci crno-belih su u izuzetnoj formi.

14:10

GOOOL! Asano povećava prednost u 52. minutu.

Drugi gol Partizana je plod greške odbrane Radnika, jer je lopta posle loše intervencije došla do Takume Asana, koji je bio sam ispred Kostića i nije mu bilo teško da pogodi mrežu.

14:01

Nastavljena je utakmica u Surdulici.

13:46

Kraj prvog poluvremena - 0:1, strelac je Suma u 30. minutu.

13:40

VIDEO: Gol Sume...

13:40

Još jedna prilika za Sumu...

Gvinejac je u 39. minutu imao novu priliku iskosa sa desne strane, ali je Kostić odbranio udarac omalenog fudbalera Partizana.

13:33

30' 0:1!

Partizan je poveo u 30. minutu, a strelac je Suma. Dobru loptu je na levom krilu dobio Slobodan Urošević od Zorana Tošića. Usledio je povratni pas u sredinu, gde je Suma prvo pokušao vrhom kopačke, da bi naleteo na odbijenu loptu od strane Kostića i smestio je u mrežu.

13:31

GOOOL! Sejduba Suma!

13:29

Dosta mirna utakmica, bilo je par situacija ispred oba gola i jedna velika prilika za Partizan u proteklih 29 minuta.

13:21

Lepo je Natho gađao sa ivice kaznenog prostora u 21. minutu, ali je Kostić bio spreman i paradom sprečio vođstvo Partizana.

13:19

16' ŠANSA ZA SUMU!

Velika prilika za Partizan! Suma je uspeo da obiđe golmana, ali je odbrana stigla na gol-liniju i za trenutak otklonila opasnost. Gvinejac je opet došao u posed, odigrao je za Asana, koji je pokušao petom, ali i njegov udarac je izblokiran. Ni tu nije bila otklonjena opasnost po gol Radnika, pokušao je i Sadik, pao je, međutim nije bilo penala.

13:16

U 15' minutu Makarić je šutirao sa oko 20 matara, spremno je Filip Kljajić dočekao loptu. 

13:12

12' - 0:0 i bez prilika!

13:08

Na isteku šestog minuta videli smo dve situacije, prvu u kaznenom prostoru Partizana, kada je odbrana crno-belih blokirala šut protivničkih igrača, a zatim i volej Sejdube Sume preko prečke.

13:06

Ističe peti minut, nema prilika u Surdulici.

13:02

Utakmica je počela...

12:12

RADNIK: Kostić – Kričak, Marković, Stevanović, Jokić – Đorđević, Stanisavljević, Mitošević, Tomić - Pavlov, Makarić.

PARTIZAN: Kljajić - Lutovac, Ostojić, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik.

12:11

Partizan igra bez Strahinje Pavlovića, u tim se vratio Bibras Natho.

12:10

Sav prihod od prodaje ulaznica biće namenjen u humanitarne svrhe - prikupljanje sredstava za kupovinu vozila hitne pomoći Zdravstvenog centra u Surdulici!!!

Ukratko

  • RADNIK: Kostić – Kričak, Marković (od 62' Mićić), Stevanović, Jokić – Đorđević, Stanisavljević, Mitošević, Tomić (od 77' Bojić) - Pavlov, Makarić (od 78' Danoski).
  • PARTIZAN: Kljajić - Lutovac, Ostojić, Vujačić, Urošević - Zdjelar (od 90+2' Smiljanić), Natho - Tošić, Suma (od 72' L. Pavlović), Asano - Sadik (od 83' F. Stevanović).
učitaj još +