Uživo

Čuki gol sezone, Zvezdi bodovi: Gobeljić spakovao pobedu za kraj 2019!

Desni bek crveno-belih het-trikom asistencija omogućio pogotke za pobedu u derbiju protiv Čukaričkog.

Izvor: MN Press

Mirni odlaze fudbaleri Crvene zvezde na zimsku pauzu.

Mnogo toga prošli su od 9. jula i prve utakmice ove sezone, protiv litvanske Suduve u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a tačku na 2019. godinu stavili su pobedom protiv Čukaričkog u ranije odloženoj utakmici 6. kola Superlige - 3:1 (1:1).

Utakmicu je obeležio sjajan pogodak Luke Stojanovića u 24. minutu za 1:1 - sa polovine igrališta i to Milanu Borjanu.

Majstorija gostujućeg veziste, ipak, bilo je sve što su uspeli fudbaleri Čukaričkog, koji su veći deo utakmice, posebno u drugom delu, bili u podređenom položaju.

Junak ove pobede crveno-belih bio je desni bek Marko Gobeljić, troustruki asistent saigračima! Prvo Nemanji Milunoviću u 2, zatim Milanu Pavkovu u 72. i na kraju Aleksi Vukanoviću u 88. minutu.

Imali su domaći fudbaleri još nekoliko dobrih prilika, međutim, malo nepreciznost, malo odbrane Đorđa Petrovića, sprečili su ih da ubedljivije slave...

Zvezda je ovom pobedom došla do 55 bodova, 11 više od drugoplasiranog Partizana.

Po povratku sa odmora dvostruki uzastopni šampion igraće protiv Vojvodine na svom stadionu, 15. februara.

Čukarički na zimski odmor ide sa četvrtog mesta.

ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Gobeljić - Petrović (66. Pavkov) - Ben, Marin (44. Vukanović), Vulić, Garsija - Boaći (80. Degenek).

ČUKARIČKI: Petrović - Veličković, Šapić, Ostojić, Kamenović - Kovač, Vidosavljević (62. Docić) - Ndiaje (89. Lukić), Kajević (82. Nikčević), Stojanović - Tedić.

Sudija: Lazar Lukić.

TABELA: Crvena zvezda 55, Partizan 44, Vojvodina 42, Čukarički 40, TSC 36, Voždovac 35, Radnički Niš 32, Spartak 28, Mladost 25, Napredak 24, Proleter 20, Javor 20, Radnik 19, Inđija 14, Rad 11, Mačva 8.

Izvor mondo.rs
16:57

KRAJ! ZVEZDA - ČUKARIČKI 3:1

/Izveštaj pročitajte klikom na UVODNU VEST/

16:51

GOOOL! 3:1

Tačku na utakmicu stavlja Aleksa Vukanović pogotkom u 88. minutu. Prelepu akciju izveli su crveno-beli...

16:43

GUŽVA MEĐU IGRAČIMA

Došlo je do koškanja Luke Stojanovića i Milana Gajića, umešali su se još neki igrači, ali se brzo situacija smirila...

16:42

Slalom Miloša Vulića kroz odbranu Čukaričkog u 77. minutu, ali je u odlučujućem trenutku uspešniji bio golman Đorđe Petrović.

16:36

GOOOL! 2:1

Milan Pavkov u 72. minutu vraća prednost Crvenoj zvezdi, samo šest minuta po ulasku u igru. Ponovo je asistent Gobeljić!

16:29

Sjajno je Boaći poslao loptu u prostor za Gobeljića, on stigao na vreme do nje, ali i potrom loše pokušao da proigra saigrače u sredini...

16:24

Sjajna odbrana Đorđa Petrovića u 61. minutu! Ponovo je malo nedostajalo da ga Milunović matira glavom, lopta je išla uz stativu, ali je golman Čukaričkog odlično reagovao.

16:23

Još nešto više od pola sata do kraja. Od povratka sa odmora lopta je uglavnom na polovini Čukaričkog, ali ne uspevaju crveno-beli da stvore priliku za pogodak.

16:20

Drugo poluvreme počelo je uz zastavice i dosta pirotehnike na severnoj tribini...

16:15

Preti i Čukarički u 52. minutu, opet preko Luke Stojanovića, ali ovaj put nije bio precizan.

16:14

Ima Zvezda ponovo inicijativu po povratku sa odmora, ali nije bilo konkretnih prilika.

16:08

Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

15:49

POLUVREME

Uzbudljivo je bilo u prvom delu utakmice, nadamo se da će tako biti i po povratku sa odmora.

15:46

POVREDA MARINA!

Kapiten Crvene zvezde neće moći da nastavi utakmicu zbog povrede. Umesto njega u 44. minutu je ušao Aleksa Vukanović.

Izvor: MN Press

15:41

Najbolju šansu od gola Zvezda je imala u 39. minutu, ali je Boaći bio sebičan. Rešio je sam da završi akciju umesto da doda Benu koji je bio levo od njega u mnogo boljoj poziciji.

15:39

Još desetak minuta ostalo je do odlaska na odmor. Nema mnogo izrazitih šansi, ali utakmica protiče u dobrom tempu. Sigurno je da će gosti dobiti na samopouzdanju sjajnim pogotkom Luke Stojanovića.

15:29

PODRŠKA BORJANU

Bez obzira na pogodak koji je primio sa pola terena, Milan Borjan dobija podršku sa tribina stadiona "Rajko Mitić" u vidu skandiranja njegovog imena.

Bez obzira na ishod utakmice, teško da ovaj gol može da poništi sve odbrane koje je iskusni čuvar mreže imao od dolaska u Zvezdu, posebno na međunarodnoj sceni.

15:27
15:27

GOOOL! 1:1

Fantastičan pogodak Luke Stojanovića: SA CENTRA!

Primetio je fudbaler Čukaričkog da je Milan Borjan daleko od gol-linije, odlučio se na šut i - učinio to besprekorno! Bez dileme, gol sezone u Superligi!

15:21

Dobra kacija gostiju u 19. minutu, ali je Pankov pravovremeno intervenisao ispred Tedića i sprečio verovatno pogodak Čukaričkog.

15:20

Pogled na severnu tribinu

Izvor: MN Press

15:11

Bez većih uzbuđenja posle pogotka Milunovića. Zvezda ima inicijativu.

15:05

GOOOL! 1:0

Crvena zvezda vodi od 2. minuta golom Nemanje Milunovića. Odlično je visoki štoper šutirao glavom posle dodavanja Marka Gobeljića.

Ovo je treći gol visokog defanziva od dolaska u Zvezdu. Prethodno je pogodio u Ligi šampiona protiv Olimpijakosa (3:1) i u Kupu Srbije protiv Mladosti (4:1).

15:03

POČELO JE!

Zvezdini fudbaleri su prvi krenuli sa centra i napadaju sa severne na južnu tribinu.

14:59

Solidna poseta na tribinama, imajući u vidu kako je umelo da bude ove sezone na stadionu "Rajko Mitić". Ima oko četiri-pet hiljada gledalaca.

14:34

SASTAVI

ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Gobeljić - Petrović - Ben, Marin, Vulić, Garsija - Boaći.
Rezerve: Vasiljević, Degenek, Pavkov, Simić, Jevtović, Vukanović, Krstović.

ČUKARIČKI: Petrović - Veličković, Šapić, Ostojić, Kamenović - Kovač, Vidosavljević - Ndiaje, Kajević, Stojanović - Tedić.
Rezerve: Belić, Docić, Mićin, Puškarić, Đorđević, Nikčević, Lukić.


14:31

ČUKA BEZ JEDNOG OD NAJBOLJIH

Gosti su u Ljutice Bogdana došli bez Veljka Birmančevića, mladog veziste koji ne krije da bi rado obukao dres Crvene zvezde.

Navodno, crveno-belu su ponudili Čukaričkom 500.000 evra za ovaj transfer, ali klub sa Banovog brda traži više.

Ukratko

  • ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Gobeljić - Petrović (66. Pavkov) - Ben, Marin (44. Vukanović), Vulić, Garsija - Boaći (80. Degenek).
  • ČUKARIČKI: Petrović - Veličković, Šapić, Ostojić, Kamenović - Kovač, Vidosavljević (62. Docić) - Ndiaje (89. Lukić), Kajević (82. Nikčević), Stojanović - Tedić.
  • Sudija: Lazar Lukić.
učitaj još +