Fudbal

Dušan Vlahović GOLČINOM zaustavio lidera Serije A - u 92!

Izvor mondo.rs

Srpski centarfor postigao sjajan pogodak i pomogao Juventusu u trci za titulu!

Inter su minuti delili od jako važne pobede u Firenci i ostanka na vrhu tabele, a onda je "nerazure" sa čela skinuo supertalentovani Dušan Vlahović!

Fiorentina - Inter 1:1 (0:1)
/Vlahović 92' - Borha Valero 8'/

Nekadašnji centarfor Partizana prihvatio je loptu  u nadoknadi vremena na levoj strani, izborio se sa defanzivcem gostiju Milanom Škrinijarom i šutirao snažno u suprotni ugao.

Udarac levicom u "malu" mrežu - mat!

Stadion "Artemio Franki" eksplodirao je u tom trenutku i glasno proslavio bod koji je vredan kao pobeda. Centarfor koji će tek sledećeg meseca napuniti 20 godina svojim petim ovosezonskim golom izjednačio je Inter i Juventus na vrhu, jer sada i jedni i drugi imaju po 39 poena.

Daleko niže od njih, Fiorentina je ovim golom konačno osvojila bod, posle čak četiri uzastopna poraza (Kaljari, Verona, Leće, Torino).

Žaliće Inter za ispuštenom prednošću, koju mu je doneo bivši igrač "Viole" Borha Valero u 9. minutu, nakon što je pogodio kroz noge Nikole Milenkovića. Takođe, "nerazuri" su u prvom delu meča postigli još jedan gol, ali je pogodak Lautara Martineza u 38. minutu poništen zbog ofsajda, posle intervencije VAR-a.

Fiorentini je bila potrebna reakcija i zato je Vinćenco Montela pola sata pre kraja uveo Vlahovića umesto nezapaženog Federika Kijeze. Ispostavilo se da je to bio potez odluke, zbog kojeg Inter nije pobedio u drugom uzastopnom kolu.

Pročitajte sve rezultate 16. kola Serije A.