Fudbal

Interov rival u LE otpustio trenera - zamena poznata navijačima Partizana!

Izvor mondo.ba

Nastavlja se trenerska vrteška u klubu iz Razgrada

Danas su fudbaleri Ludogoreca saznali ime svog rivala u šesnaestini finala Lige Evrope, a od prvog januara 2020. godine dobiće novog trenera!

Naime, bugarski klub, koji će na početku nokaut faze drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja igrati protiv milanskog Intera, otpustio je danas dosadašnjeg stratega Aleksija Željažkova, a na njegovo mesto stiže Pavel Vrba, trostruki šampion Češke sa Viktorijom iz Plzenja.

Ovog trenera dobro se sećaju i svi oni koji navijaju za Partizan, s obzirom da je sa češkim klubom u sezoni 2017-18 eliminisao Beograđane u šesnaestini finala Lige Evrope.

Željažkov je prvi trener Ludogoreca bio samo od oktobra, kada je na klupi nasledio Stanislava Genčeva, čiji mandat na klupi Bugara je takođe bio kratkog daha – radio je od avgusta, preuzevši komandu od Stojčea Stoeva.

Ludogorec je izborio nastup među 32 najbolje ekipe u Ligi Evrope iz grupe u kojoj su još bili Espanjol, CSKA iz Moskve i Ferencvaroš, ali će na putu ka osmini finala morati da preskoči jednu od najtežih prepreka - Inter.

Prvi meč igra se 20. februara u Razgradu, a revanš je sedam dana kasnije u Milanu.

Kad je reč o bugarskom elitnom rangu, tu je Ludogorec trenutno prvi nakon 20 utakmica, uz pet bodova više od Levskog.

Tagovi