Fudbal

Odlazi posle ČETIRI meseca i JEDNOG gola: Bendtner razmišlja o penziji

Izvor mondo.rs

Danski napadač raskida saradnju sa Kopenhagenom.

Niklas Bendtner će napustiti Kopenhagen samo četiri meseca nakon dolaska u klub, objavio je danski klub na svom zvaničnom sajtu.

Nekadašnji napadač Arsenala će tako okončati očajan period u svom dosadašnjem klubu.

On je od dolaska u Kopenhagen nastupio tek sedam puta, a samo dva puta je bio starter. Da sve bude gore, nije postigao nijedan gol u domaćem prvenstvu, dok je nacionalnom kupu jednom tresao mrežu.

Bendtner je u Kopenhagen došao iznenada početkom septembra, kada je pravo niotkuda dobio ugovor do kraja 2019. godine. Ipak, posle lošeg učinka u timu, klub neće produžiti ugovor sa njim.

Mediji prenose da bi 31-godišnji napadač već mogao da ode u penziju...

"Ponosan sam što sam dobio priliku da igram za Kopenhagen i da postignem gol na Telija Parku, što je bio jedan od mojih snova. Nema dileme da sam želeo više da igra, ali u potpunosti poštujem odluku trenera Stalea Solbakena", izjavio je Bendtner.

Napadač koji je pre nešto više od deset godina obećavao kao član akademije Arsenala na kraju nije uspeo da ostvari značajnije uspehe u svojoj karijeri.

Osim Arsenala i Kopenhagena, nosio je dresove Birmingema, Sanderlenda, Volfsburga, Notingem Foresta i Rozenborga. Ipak, Kopenhagen bi mogao da bude poslednji klub za koji je nastupao...