Fudbal

Aston Vila - Liverpul 5:0 - Da, dobro ste pročitali!

Izvor mondo.rs

Da sve bude luđe, "redsi" već u sredu igraju ponovo i to na drugom kontinentu...

Najmlađi tim Liverpula u istoriji kluba nije mogao da izađe na kraj sa prvim timom Aston Vile, pa je klub iz Birmingema upisao laku i ubedljivu pobedu u četvrtfinalu Liga kupa Engleske.

ASTON VILA - LIVERPUL 5:0 (4:0)
/Hurihejn 14, Bojes ag. 17, Kođija 37, 45, Vesli 90+2/

Neobična situacija u kojoj se šampion Evrope našao dovela je do ispadanja iz Liga kupa , pošto je raspored Liverpula ozbiljno zgusnut.

Tim Jirgena Klopa je u utorak uveče igrao meč u Birmingemu, dok u sredu igra protiv meksičkog Montereja, i to u Dohi, u Kataru, u okviru polufinala Svetskog klupskog prvenstva.

To je dovelo do situacije da u Liverpulu ostane deo Klopovog stručnog štaba, dok su mladi fudbaleri dobili priliku da nastupe u odsustvu prvotimaca koji se bore za važniju nagradu.

Tako se desilo da "redsi" zaigraju u najmlađem sastavu ikada, jer je svih 11 startera na ovom meču bilo mlađe od 22 godine!


Da se radi o igračima koji inače ne dobijaju šansu, govore i njihovi brojevi na dresovima. Najmanji broj je nosio Ki Jana Hever (51), a najveći levo krilo Tomas Hil (99), pa je ukupan zbir brojeva na dresovima prve postave iznosio neverovatnih 737!

Aston Vila je iskoristila da se plasira u polufinale Liga kupa pošto su sva četiri pogotka na meču postigli u prvom poluvremenu. Konor Hurihejn je doneo rano vođstvo domaćem timu, da bi mladi Morgan Bojes autogolom duplirao prednost Vile.

Džonatan Kođija je do poluvremena dva puta tresao mrežu i tako već u 45. minutu doneo vrlo ubedljivu prednost, da bi u završnim minutima meča Trezege asistirao Vesliju za konačnih 5:0!

Ovo je ujedno i najubedljivija pobeda Aston Vile nad Liverpulom još od 16. januara 1932. godine! Pre gotovo 88 godina, Vila je u tadašnjoj Prvoj diviziji na "Vila Parku" slavila 6:1.

Liverpul je prinudnim putem ostao bez borbe za jedan od domaćih trofeja, ali će umeti to da prebole. Nalaze se u dobroj situaciji da evropskoj kruni pridodaju svetsku, a potom i na proleće prekinu ligaški "post" dug 30 godina...

LIGA KUP, ČETVRTFINALE:

Aston Vila - Liverpul 5:0 (4:0)
/Hurihejn 14, Bojes ag. 17, Kođija 37, 45, Vesli 90+2/

sreda

Everton - Lester 20.45
Oksford junajted - Mančester siti 20.45
Mančester junajted - Kolčester junajted 21.00