Fudbal

Zvezda i Gasprom u novom ciklusu: Sa Rusima "uvek bratski", bio i pop VIDEO

Autor Jovan Terzić

Crveno-beli zvanično produžili saradnju sa ruskim naftnim gigantom.

Izvor: MONDO/Jovan Terzić

Saradnja Crvena zvezda i kompanije Gasprom započeta 2010, ove srede produžena je na još dve godine - do kraja 2022.

Finansijski detalji nisu zvanično saopšteni, ali je na zajedničkoj konferenciji za medije rečeno da su ostali nepromenjeni. To znači da će crveno-beli i dalje dobijati 4.000.000 evra po sezoni raspoređenih u 12 godišnjih rata. Najavljeni su i bonusi u zavisnosti od rezultata.

Možda će vas zanimati

"Gasprom je za ovih 10 godina postao jedan od najvećih investitora u Srbiji i, takođe, za ovo vreme kompanija NIS je postala jedna od najvećih u regionu. Mi se ne bavimo samo biznisom, već i razvijamo kulturu. Primer je ovaj ugovor sa Zvezdom, koja svojim rezultatima doprinosi i našem biznisu. Kada smo birali sa kojim klubom ćemo sarađivati u Srbiji, nismo imali dilemu", izjavio je član Upravnog odbora ruske kompanije, Aleksandar Dibalj.

Prisutnima se obratio i generalni direktor crveno-belih, Zvezdan Terzić.

"Čast je čuti to da nisu imali dilemu kada su birali sa kojim klubom će da sarađuju. Ovo potpisivanje ugovora doživljavamo i kao krunski dokaz bratskih odnosa Rusije i Srbije. Kompanija Gasprom nam je pomagala i kada je klubu bilo znatno teže, pa zato ima velike zasluge za današnje rezultate", rekao je Terzić.

POGLEDAJTE VIDEO

IZJAVA TERZIĆA