Fudbal

Gotovo je: DEJAN STANKOVIĆ TRENER ZVEZDE! Ugovor na dve i po godine!

Autor Jovan Terzić Izvor mondo.rs

Dileme više nema, Crvena zvezda ima novog trenera.

Izvor: MN Press

Kraj jedne ere.

Vladan Milojević je za dve i po sezone postao jedan od najuspešnijih trenera u istoriji Crvene zvezde, svakako najuspešniji u 21. veku, ali posle dve titule, dva ulaska u Ligu šampiona i jednog u Ligu Evrope, bez obzira na trenutno vodeću poziciju u prvenstvu sa čak 11 bodova više od drugoplasiranog Partizana, došlo je do rastanka 49-godišnjeg Aranđelovčanina i crveno-belih.

Sam je Milojević nagovestio takav epilog posle utakmice protiv Čukaričkog (3:1) u poslednjem kolu pred odlazak na zimsku pauzu, a posle višednevne neizvesnosti - tokom koje mu je ponuđen i novi ugovor - stigla je i definitivna odluka.

Novi trener Crvene zvezde biće Dejan Stanković, proslavljeni srpski fudbaler i ljubimac navijača, koji je crveno-beli dres nosio prvo u mlađim kategorijama kluba, a onda i kao prvotimac od 1995. do 1998.

Dejan Stanković potpisao je sa Crvenom zvezdom ugovor na dve i po godine, saznaje MONDO.

Igrajući u Seriji A za Lacio i Inter stekao je svetsku slavu i postao jedan od najboljih evropskih vezista svog vremena.

Po završetku karijere ostao je u fudbalu obavljajući razne funkcije, a najznačajnija mu je bila doskorašnja uloga savetnika predsednika UEFA, Aleksandera Čeferina.

Trenersko iskustvo, međutim, nema veliko, pa će biti zanimljivo videti kako će se snaći u Zvezdi. Dosad je jedino bio pomoćnik Andree Stramaćonija u Udinezeu, u sezoni 2014/15.

Može se čuti da će kao jednog od svojih asistenata, Stanković angažovati Nebojšu Miloševića, koji je već radio u Zvezdinom stručnom štabu u dva navrata (2010-2012. i 2013-2014), a do nedavno je bio prvi trener egipatske El Gune.

Nema sumnje da će pred Stankovića i njegov tim biti postavljena velika očekivanja. Vladan Milojević je sa svojim saradnicima visoko podigao lestvicu i uspeo da vrati Crvenu zvezdu među najbolje evropske klubove.

Navijači očekuju da tu i ostane.