Fudbal

"Svaka čast, Kristijano... Skoro kao ja!''

Izvor mondo.rs

Na svoj način je Portugalcu čestitao Marko Materaci

Fudbaleri Juventusa sinoć su u premijernoj utakmici 17. kola Serije A savladali Sampdoriju rezultatom 1:2, a do trijumfa je ''staru damu'' odveo Kristijano Ronaldo, sjajnim pogotkom glavom u posljednjem minutu prvog poluvremena.

Portugalski fudbaler je skočio toliko visoko da je zadivio javnost na Apeninskom poluostrvu, a imun na ovaj pogodak nije bio ni trener ''bjankonera'' Mauricio Sari.

Dan nakon utakmice Kristijanu je čestitao i bivši italijanski reprezentativac Marko Materaci, koji nije propustio šansu da se našali sa jednim od najboljih fudbalera današnjice!

''Sjajno, 'Air CR7'! Skoro kao ja. Čestitke na pogotku'', napisao je na Instagramu nekadašnji defanzivac ''azura'', aludirajući na pogodak koji je postigao 2006. godine na Svjestkom prvenstvu u Njemačkoj, u meču sa Češkom.

Italijani i Česi tada su se sastali u Hamburgu, 22. juna, u utakmici trećeg kola grupne faze.

Meč je završen pobjedom kasnijeg svjetskog šampiona rezultatom 0:2, Materaci je ''načeo'' Čehe u 26. minutu, a taj pogodak možete da pogledate OVDE.

Marko Materaci je na tom turniru bio u centru pažnje i iz drugih razloga. On je u finalu Svetskog prvenstva isprovocirao crveni karton za Zinedina Zidana, što je bio i kraj karijere za sadašnjeg trenera Real Madrida.

Italijani su pobedom nad Francuskom osvojili Mundijal te godine. Materaci je jedina dva gola u reprezentativnoj karijeri postigao na tom turniru, pomenuti protiv Češke i još jedan, u finalu Svetskog prvenstva.

Nekadašnji štoper Intera je pet puta bio prvak svoje zemlje, osvojio je četiri nacionalna kupa i četiri Superkupa, uz trofeje na evropskom i svetskom nivou. Po jednom je sa Interom bio prvak Evrope i sveta.