Fudbal

Dugo se nećkao, a onda je došao Žoze: Aldervereldu novi ugovor u Totenhemu

Izvor mondo.rs

Za Belgijanca se dugo pričalo da će napustiti "pevce", ali izgleda da je dolazak Portugalca sve promenio...

Totenhem je prvi problem u igračkom kadru rešio - Tobi Aldervereld je potpisao novi ugovor sa klubom i ostaće u Severnom Londonu još bar nekoliko godina, potvrdili su "pevci"!

Iskusni defanzivac je ipak odluči da produži svoj ostanak u klubu, a veliku ulogu u tome verovatno je odigrao menadžer Žoze Murinjo.

Prethodnih 18 meseci engleski mediji su u sve većoj meri govorili o eventualnom odlasku Alderverelda, a tokom poslednja dva prelazna roka pominjao se prelazak u Mančester junajted. Međutim, dolazak Murinja, menadžera koji ga je pre godinu i po dana želeo na "Old Trafordu" je sve promenio.

Aldervereld je potpisao novi ugovor koji sada traje do leta 2023. godine, što znači da "pevci" sada ne moraju da brinu da će ih Belgijanac napustiti bez obeštećenja.

Njemu se pređašnji ugovor bližio kraju, a sada je jasno da do toga neće doći. Pomaže i činjenica da u novom ugovoru nema otkupne klauzule...


Aldervereld je u Totenhem stigao još pre četiri i po godine, a do kraja sezone bi mogao da upiše i 200. nastup u dresu kluba. Jedan važan problem je time rešen, ali i za Murinja i njegove saradnike i dalje ostaje par gorućih pitanja.

To su pre svih situacije oko Kristijana Eriksena i Jana Vertongena, dvojca koji se bliže kraju svojih trenutnih ugovora, a i dalje nisu potpisali novi.

Za Danca se u velikoj meri govori da želi da promeni sredinu i Totenhem bi na leto mogao da ostane bez glavnog kreativca i to bez obeštećenja.

Ipak, znamo i da Murinjo ima veliku moć ubeđivanja...