Fudbal

Juventus prvi put oblači "arapske" dresove (FOTO)

Izvor mondo.rs

"Stara dama" želi da oda počast fanovima širom sveta. Utakmica se igra u Rijadu...

Juventus ima specijalno dizajnirane dresove za italijanski Super kup u nedelju protiv Lacija.

Utakmica će se igrati u Rijadu, prestonici Saudijske Arabije, a bjankoneri će na tom meču nositi specijalne dresove sa imenima i brojevima ispisanim na arapskom, saopštio je klub večeras.

"Biće to vrlo poseban dres, onaj u kome će Juventus igrati protiv Lacija i probati da osvoji Super kup. Bjankoneri će nositi dresove sa tradicionalnom arapskom kaligrafijom, koji su dizajnirani u saradnji sa čuvenim saudijsko-marokanskim dizajnerom Šakerom Kašgarijem", naveo je Juventus.

Ovo će biti ograničeno izdanje Adidasovog dresa, a na svakom će arapskom kaligrafijom biti naznačena reč "Juventus", sa imenom svakog igrača ispisanog na arapskom jeziku.

"Želimo na ovaj način da odamo počast tradicionalnoj umetničkoj formi. Juventus ovako dokazuje da je blizak sa navijačima širom sveta i još jednom želi da iznenadi unikatnim dresom, koji potvrđuje i izbor da se istraže nove teritorije komunikacija. Saradnja sa velikim umetnikom Šakerom Kašgarijem čini ovaj važan događaj još većim", rekao je šef marketinga Juventusa Đorđo Riči.