Fudbal

Dijego Forlan u novoj misiji - zajedno sa bratom i ocem na klupi

Izvor mondo.rs

Bivši reprezentativac Urugvaja započinje trenersku karijeru u slavnom klubu.

Najbolji strelac Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine započeće trenersku karijeru u jednom od najtrofejnijih svetskih fudbalskih klubova.

Dijego Forlan je i zvanično novi trener Penjarola!

Bivši reprezentativac Urugvaja rešio je da u 41. godini započne novu karijeru, a glavni pomoćnik u vođenju tima biće mu brat Pablo, dok će njihov otac - Pablo senior - biti zadužen za kondiciju igrača.

"Početak trenerske karijere u klubu tradicije i veličine kao što je Penjarol je i više od ostvarenja sna", izjavio je nekadašnji napadač, koji je igrao za mlađe kategorije žuto-crnih, ali je dres prvog tima obukao tek u smiraj karijere, u sezoni 2015/16.

"Dok igraš, shvatiš da li zaista voliš fudbal. Nije poenta samo odigrati utakmicu. Ja uživam u fudbalu, volim ga, analiziram, gledam...", objasnio je Forlan zašto se posvetio poslu trenera.

Panjorl ove u minuloj sezoni urugvajskog prvenstva nije uspeo da odbrani titulu, koja je pripala Nacionalu, pa nije produžen ugovor sa trenerom Dijegom Lopezom, takođe bivšim reprezentativcem Urugvaja, koji je prethodno trenirao Kaljari (u dva navrata), Bolonju i Palermo.

Forlan je tokom karijere, između ostalog, nastupao za Mančester junajted, Viljareal, Atletiko Madrid i Inter, pa ćemo videti kako će iskustvo sa terena preneti na svoje fudbalere.