Fudbal

Vardi naljutio šampiona: Siti odigrao za Liverpul!

Izvor mondo.rs

Džejmi Vardi dao je lep gol na "Etihadu" i zapravo "pozvao" zvanične prvake da žestoko uzvrate.

U trenutku kada su fudbaleri Liverpula u Dohi započeli finalnu utakmicu FIFA svetskog prvenstva klubova, njihovi prvi pratioci na tabeli Premijer lige - domaći sa 14, gosti sa 10 bodova zaostatka - započeli su međusobni okršaj u 18. kolu.

Gosti su poveli, pobedili su domaći: Mančester siti - Lester siti 3:1 (2:1), tako da je "redsima" ostala dvocifrena prednost nad prvim pratiocima pred ulazak u praznični fudbalski maraton na Ostrvu - s tim da od danas imaju i utakmicu manje.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu Premijer lige, na kraju dana koji je počeo jednom od najdosadnijih utakmica sezone odigranom na "Gudisonu".

Mančester siti: Ederson - Voker, Fernandinjo, Otamendi, Mendi - De Brujne, Gundogan (od 79. Rodri), D. Silva - Mahrez, Gabrijel Žezus, Sterling.

Lester siti: Šmajhel - Rikardo Pereira, Evans, Sojundžu, Čilvel - Ndidi - Perez (od 68. Perez), Tilemans (od 77. Prat), Madison, Barns (od 64. Olbrajton) – Vardi.

Siti je u prethodnih šest kola ostvario tri pobede, remi i dva poraza - jedan od Liverpula, drugi od Mančester junajteda.

Posle dve utakmice na kojima nije bio strelac, Džejmi Vardi nastavio je golgeterski teror i lepim pogotkom u 22. minutu okončao akciju koju su "lisice" počele pred svojim golom.

Menadžer Brendan Rodžers ponosno je aplaudirao strelcu 17 golova ove sezone u šampionatu, ali je to bio samo početak preokreta koji je osam minuta kasnije najavio nekadašnji igrač Lestera, Rijad Mahrez.

Njegov robenovski prodor sa desnog krila ka sredini završen je šutem levom koji je na putu ka golu okrznuo nogu izvanrednog Čaglara Sojundžua i prevarila Kaspera Šmajhela. Alžirac se nije preterano radovao, ali saigrači jesu i tada i u 43. minutu kada je Majk Din ponovo odlučio da bude u centru pažnje i "odsvirao" penal tamo gde ga zaista nije bilo.

Rahim Sterling strovalio se na travu posle kontakta telo o telo sa Rikardom Pereirom, a ekscentričnom arbitru nije trebalo reći dva puta. Pokazao je na belu tačku odakle je Ilkaj Gundogan zatresao mrežu iako je danski golman "provalio" u koji će ugao tući Nemac turskog porekla.

Drugo poluvreme donelo je potencijalno tešku povredu Harvija Barnsa, koji je u 64. minutu šepajući napustio teren dok se sa strane zagrevao Mark Olbrajton, a pet minuta kasnije Siti je u prepoznatljivom stilu "otvorio" odbranu rivala po boku, usledio je pas Kevina De Brujnea na peterac i rutinsko poentiranje Gabrijela Žezusa za konačnih 3:1.

Bio je to šesti premijerligaški pogodak Brazilca, koji je posle povrede Serhija Aguera bio strelac na tri od devet utakmica.