Fudbal

Sad znamo gde je bio: Mandžukić napušta Juve, zovu ga milioni iz Katara

Izvor mondo.rs

Poznato je gde hrvatski veteran nastavlja karijeru i koliku će platu imati.

Dugo se polemisalo gde bi Mario Mandžukić mogao da nastavi karijeru, a sada je i to poznato.

Fudbalera Juventusa dugo nije bilo nigde, toliko dugo da su se i u Torinu nedavno zabrinuli, ali u ovom trenutku to znamo - Mandžukić je na putu za Katar!

Tamo će hrvatski internacionalac potpisati ugovor sa vicešampionom države, ekipom Al Duhaila, a sve to je potvrdio i direktor Juventusa Fabio Paratići.

On je u nedelju izjavio da se Mandžukić nalazi u Dohi, gde bi trebalo da postigne dogovor sa Al Duhailom.

"Ostalo je da se dogovore samo detalji. Mario je u Kataru. On je odlična osoba i igrač, drago nam je što je bio sa nama četiri godine. Nadamo se da će uživati u novom iskustvu", rekao je Paratići.

Juventus bi od transfera Mandžukića trebalo da inkasira oko pet miliona dolara, a Hrvat će potpisati ugovor na 18 meseci. On će zarađivati 7.5 miliona evra po sezoni.


Još od letos se nagađalo gde će nastaviti karijeru, jer u Torinu ne računaju na njega. Mančester junajted je tokom letnjeg prelaznog roka bio favorit, ali od toga nije bilo ništa.

Mandžukić se u prethodnom periodu nikome nije javljao na telefon, a sa klubom je navodno prekinuo sve odnose još krajem avgusta kada je poslednji put bio u protokolu za utakmicu.

Sada je jasno da je za bivšeg igrača Dinamo Zagreba, Bajern Minhena i Atletiko Madrida sledeća destinacija Bliski istok.