Fudbal

Lacio ''uzeo'' Superkup: Sergej asistirao, Kataldi GOLČINOM porazio Juve

Izvor mondo.rs

Fudbaleri Lacija su osvojili Superkup Italije pobedom nad Juventusom (3:1).

Juventus kao šampion i Lacio kao osvajač nacionalnog kupa odigrali su u Saudijskoj Arabiji meč za treći trofej u Italiji. Rimljani su ponovo bili bolji od ekipe iz Torina (3:1), a Kataldijev slobodnjak dugo će se pamtiti u Torinu.

Ekipa Sergeja Milinković-Savića uspela je da se domogne trofeja, na sličan način kao pre dve godine. Juventusu je ovo bio osmi uzastopni meč u Superkupu, a čak četiri su igrali protiv Lacija.

JUVENTUS - LACIO 1:3
/Dibala 45 - Luis Alberto 16, Lulić 73, Kataldi 90+4/

Lacio je dobro otvorio meč u Saudijskoj Arabiji, pokazujući Juventusu da protiv njih znaju da igraju. Već u 16. minutu su ''gosti'' stigli do prednosti. Sergej je bio sjajan na drugoj stativi, prihvatio je jednu tešku loptu i zatim odigrao povratni pas na penal. Odande je lepo gađao Luis Alberto, što je bilo dovoljno za prednost.

Ume Juventus da igra velike mečeve, a Paulo Dibala je čovek koji obožava Lacio. Kristijano Ronaldo je pokušao u finišu prvog dela meča, Strakoša je odbio loptu, a Argentinac natrčao za 1:1. Bio je to Dibalin četvrti pogodak, čime je postao najbolji strelac Superkupa Italije. Zanimljivo, sve golove je postigao protiv Lacija.

Važnu ulogu kod prvog gola je imao Senad Lulić, kapiten nebeskoplavih. Isti igrač je svoju sjajnu partiju u meču Superkupa krunisao pogotkom, nakon što je defanziva italijanskog šampiona zaspala. Ne dešava se to često, a Lacio pokazuje da ume da prepozna te trenutke.

Lacio je stigao do ubedljivije pobede u samom finišu meča, bombom Kataldija iz slobodnog udarca. Njemu je prethodio drugi žuti karton Bentankura, ali je tada Juventus već prestao da se nada iznenađenju. Poslednji detalj susreta bio je taj udarac,najlepši potez na mečui gol o kom će se tek pričati.

Ovo je drugi put uzastopno da se Superkup Italije igra u Saudijskoj Arabiji. Tradicija igranja van svoje zemlje za Italijane je počela još davne 1993. godine.

Tada je domaćin Milanu i Torinu bio Vašington, a pored SAD igralo se u Libiji, Kini i Kataru. Superkup se u Italiji, do sada, igrao u Milanu, Đenovi, Napulju, Torinu i Rimu, a uvek je domaćin bio tim koji je u toj sezoni osvajao titulu.

Juventus: Ščešni, De Šiljo (od 56. Kuadrado), Demiral, Bonući, Aleks Sandro, Bentankur, Pjanić, Matuidi (od 76. Daglas Košta), Dibala, Kristijano Ronaldo, Iguain (od 66. Remzi)
Lacio: Strakoša, Felipe, Aćerbi, Radu, Lacari, Milinković-Savić, Leiva (od 64. Kataldi), Luis Alberto (od 67. Parolo), Lulić, Imobile (od 81. Kaisedo), Korea

Najuspešniji timovi u Superkupu Italije: Juventus 8, Milan 7, Inter 5, Lacio 5, Roma 2, Napoli 2, Sampdorija 1, Parma 1, Fiorentina 1

Najbolji strelci u Superkupu Italije: Dibala 4, Del Pjero 3, Eto 3, Ševčenko 3, Tevez 3...