Fudbal

Radonjić: Kao izmena mogu mnogo da pomognem, briga me za medije

Izvor mondo.rs

Srpski internacionalac je i proteklog vikenda imao dobar učinak u dresu Marseja.

Nemanja Radonjić je bio u seriji od četiri pogotka na pet utakmica, čime je zaslužio mesto u startnoj postavi Andrea Viljaša Boaša u meču protiv Nima.

Bivši igrač Crvene zvezde je bio asistent kod trećeg pogotka Marseja u trijumfu 3:1, a u razgovoru za tamošnje medije je o pričao o svom snalaženju na jugu Francuske.

Radonjić je u intervjuu za francuski "La Provans" govorio o mestu u timu, razlikama između dva trenera sa kojima je sarađivao, kao i svakodnevnom životu u lučkom gradu.

"Možda mi je trebalo malo više vremena da se naviknem na francusko prvenstvo. Nije lako doći iz Srbije u Francusku, nivo je ovde daleko viši. Tačno je da prošle godine nisam mnogo igrao, često sam ostajao na klupi. Nijedan igrač to ne voli. Zato se nadam da ću nastaviti što češće da igram", rekao je Radonjić o dešavanjima iz prošle sezone.

Kako kaže, ne događa se često da igrač postigne gol kada uđe sa klupe.

"Utakmica protiv Bresta je bila za mene okidač. Sa prvim golom stekao sam samopouzdanje. Shvatio sam da kao izmena mogu mnogo da pomognem timu. Međutim, nadam se da ću što više mečeva igrati u startnoj postavi", kaže srpski internacionalac.

On se ove sezone daleko bolje snalazi u Marseju i očigledno je da se aklimatizovao na novo okruženje.

"Čak sam počeo da pričam sa saigračima na francuskom jeziku. U četvrtak posle treninga i zajedničkog ručka razmenjivali smo božićne poklone. Dobio sam od trenera golmana parfem „Dior“, a analitičar mi je poklonio francusko pecivo. Nije mi se svidelo, pa sam ga poklonio (Kevinu, prim. aut.) Strotmanu."

Radonjić je prošle sezone u timu Rudija Garsije imao još manju minutažu nego sada kod Andrea Viljaša Boaša. Bivši igrač Crvene zvezde je govorio o obojici stručnjaka.

"Nikada nisam imao loš odnos sa Garsijom. Istina je da sam sa njim pričao dosta manje nego sa novim trenerom. Lakše mi je kada mi trener govori šta bi trebalo da radim. Sa njim(Viljašem Boašom, prim. aut.) je atmosfera bolja na treningu, utakmici, čak i klupskom autobusu."

Radonjić je još jednom napomenuo da ne mari mnogo za ono što mediji pišu o njemu.


"Baš me briga. Ne hajem mnogo za ono što se piše po medijima. Prelistavam srpske portale i nekada sam iznenađen šta se piše o meni. Uglavnom se informišem preko Instagrama. Vidim kad me ljudi spominju." 

Novinara "La Provansa" je interesovalo kako se reprezentativac Srbije uklopio na jugu Francuske.

"Živim blizu trening centra. Sa mnom su stalno devojka Sofija i prijatelj Saša Popović. Roditelji su jednom bili. Oni žive u Srbiji. Majka Radmila ne radi, otac Dejan je nedavno prestao. Tako da sada moram da vodim računa o njima. Ne idem često u centar Marseja pošto sam umoran od treninga", zaključio je Radonjić.