Fudbal

Otkaz u Italiji, pa povratak na "Poljud": Igor Tudor preuzima Hajduk!

Izvor mondo.rs

Posle dva mandata u Udinama, hrvatski stručnjak drugi put na klupi Splićana.

U Hajduk iz Splita vraća se njihov nekadašnji igrač i trener - Igor Tudor!

Klub sa "Poljuda" za novog šefa stručnog štaba postavio je doskorašnjeg trenera Udinezea. "Svi mi kažu da sam lud. Ovde se ne bi obradovali ni Murinju noi Gvardioli", poručuje novi trener splitskog kluba.

Hajduk je nedavno ostao bez trenera, kada je Damir Burić rešio da napusti klub po završetku polusezone u hrvatskom šampionatu. Nekoliko dana se nagađalo ko će preuzeti klupu "bilih", a pominjalo se i ime Matjaža Keka.

Ipak, odluka je pala na Tudora, za koga u Hajduku kažu: "Biće naš Ferguson".

"Sa Igorom smo dobili ono što želimo. Igor ima gard, liderstvo, to su predispozicije koje vidimo za dugoročnost, želimo da mu omogućimo apsolutni mir, da bude spokojan i onda će njegovo celokupno iskustvo doći do izražaja. Tudor će biti Hajdukov Ferguson", rekao je Mario Stanić.

Tudor je početkom novembra dobio otkaz u svom drugom mandatu na klupi Udinezea i posle nešto manje od dva meseca preuzima ekipu koju je već vodio od 2013. do 2015. godine.

"Nakon gotovo pet godina Igor Tudor će početkom januara ponovo preuzeti klupu Hajduka. Četrdesetjednogodišnji splitski stručnjak povešće ekipu na zimske pripreme 2020. godine. Prvi zvanični meč novoimenovanog stratega "bilih", nakon 2015. godine, očekuje početkom februara u prvenstvenom duelu sa Varaždinom", objavio je Hajduk koji je Tudor u prvom mandatu vodio na 77 utakmica.

Dosadašnji trener Burić je ostavio Hajduk na drugoj poziciji 1. HNL lige, sa bodom više u odnosu na trećeplasiranu Rijeku, ali i čak 12 manje od vodećeg Dinama iz Zagreba.