Fudbal

Fredi Ljunberg ostaje u Arsenalu: To je najbolje za njega

Izvor mondo.rs

Posle šest utakmica u ulozi glavnog trenera, Šveđanin se vraća da bude pomoćnik.

Novi trener je preuzeo tim Arsenala, ali Fredi Ljunberg - koji je bio prelazno rešenje posle otkaza Unaiju Emeriju - neće se u potpunosti povući.

Naime, Mikel Arterta odlučio je da Šveđanin bude deo njegovog stručnog štaba, što znači da će se ponovo vratiti ulozi pomoćnika.

"Pričao sam sa Fredijem posle utakmice (0:0 protiv Evertona u subotu). Izneo sam mu svoje planove i nabrojao ljude koje želim u svom stručnom štabu. njihove uloge i odgovornosti. Želeo sam da čujem kako se on oseća, šta mu je u glavi i koja su njegova očekivanja", rekao je Arteta za klupski sajt.

"Razgovarali smo i mislimo da je najbolje za njega da ostane sa nama. Mislim da može biti vrlo koristan. Poznaje igrače, trenutnu situaciju, kao i istoriju kluba. Takođe, njegovo shvatanje fudbala biće nam od koristi... Poznajemo se od ranije, ali sada započinjemo novo poglavlje. Ostavio je odličan utisak na mene, spreman je da pomogne i veoma pozitivan povodom cele priče", dodao je novi trener londonskih "tobdžija".

Arteta će na klupi Arsenala debitovati 26. decembra protiv Bornmuta u gostima, a samo tri dana kasnije čeka ga gradski derbi sa Čelsijem.

Tagovi