Fudbal

Sve u 16 sa Lukom Jevtovićem: Ko se najbolje sprema za meč? Zvezda i Inđija

Autor Nikola Janković

Luku Jevtovića znate sa RTS-a, ali ne znam da li znate šta mu je posao u mladoj reprezentaciji i FK Voždovac. On je trener-analitičar, a to znači... saznajte u novoj epizodi podkasta "Sve u 16".

"Crvena zvezda, bez ikakve dileme", odgovorio mi je Luka na pitanje čiji stručni štab najbolje priprema utakmice u Superligi.

"Bez ikakve dileme", ponovio je.

"Ne znam kakva će konstalacija novog stručnog štaba biti, ali ova koja je bila sa gospodinom Vladanu Milojevićem je radila sjajan posao, zaista. Govorim o gospodinu Milanu Kosanoviću, Nemanji Milinčiću, Nikoli Leposaviću... To su momci koji su radili sjajan posao i koji su se bavili veoma temeljno pripremom utakmica. To sam osetio kada su igrali protiv nas, to se videlo kada igraju Ligu šampiona", pričao je i zaključio:

"Ne postoji gradacija u tom smislu, svi dobijaju isti tretman".

Luka Jevtović, moj kolega sportski novinar Radio-televizije Srbije i trener-analitičar u stručnim štabovima mlade reprezentacije Srbije, kod Ilije Stolice i Fudbalskog kluba Voždovac, kod Radomira Kokovića, govorio je tokom snimanja nove epizode podkasta "Sve u 16" o prirodi svog posla, šta sve on podrazumeva, ko to radi najbolje u zemlji i inostranstvu…

...u čemu me je i iznenadio u jednom trenutku.

"Crvena zvezda i Inđija", nadovezao se, setivši se da je u utakmicama "zmajeva" sa zeleno-belima iz Srema prepoznao ozbiljnu pripremu meča.

"Inđija, koja je pri dnu tabele, ali dok je trener bio Srđan Blagojević tačno se videla ozbiljna priprema... Njihov model je jasno definisan, ali tokom utakmice postoje varijacije koje su primenjivali ne bi li iskoristili određene prostore i oblike koje im protivnik daje", pričao je rođeni brat nekadašnjeg fudbalera Partizana, Marka Jevtovića i zaključio:

"Teren je ogroman i niko ne može sve da pokrije".

Ogroman bi bio i ovaj tekst, ako bih vam prepričao kompletan razgovor koji smo vodili u Mondo studiju, pa vam predlažem da na našem YouTube kanalu pogledate…

Sve u 16 Mondo podkast, gost Luka Jevtović YouTube
Izvor: YouTube