Fudbal

Marko Marin na raskrsnici: Ostati kod Dekija u Zvezdi ili Saudijska Arabija

Izvor mondo.rs

Ne bi bilo nimalo lako Dejanu Stankoviću da počne da gradi ekipu bez Marka Marina.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Dejan Stanković nasledio je veliki tim od Vladana Milojevića, a ostaje nam da vidimo i koje igrače će zadržati tokom proleća!

To je pitanje sa više nepoznatih, među kojima je i ono za najboljeg fudbalera i kapitena crveno-belih Marka Marina koji ima ugovor do juna 2021. godine, a koji se od dolaska na stadion "Rajko Mitić" u svakom prelaznom roku nalazio između dve opcije - ostati ili otići.


"Sportski žurnal" piše da je Marko Marin "na raskrsnici" između Crvene zvezde i jednog kluba iz Saudijske Arabije čiju ponudu je dobio pred kraj prvog dela sezone.

"Desetka" crveno-belih želela je da se polusezona završi pre nego što uđe u konkretne pregovore, ali Saudijcima problem pravi i to što je njihovo prvenstvo u toku. Uz to, Marin je u finišu jeseni zaradio povredu što je uticalo na planove kluba iz Azije.

S obzirom da se radi o igraču koji je u prvom delu sezone postigao četiri gola i "spakovao" još 11, jasno je da ima veliki uticaj na tim i Dejanu Stankoviću bi bilo teško da na početku trenerskog zanata radi bez najboljeg fudbalera Zvezde u prethodnom periodu, ali tek se čekaju razgovori njih dvojice i konačna odluka o tome da li će Marin ostati u Beogradu - ili ide u Saudijsku Arabiju.


Prethodno je Zvezdan Terzić za njega izjavljivao da bi voleo da ostane "do kraja karijere u Crvenoj zvezdi", ali videćemo koliko je to realno.

Što se tiče ostalih nosilaca delovalo je da je Milan Borjan blizu odlaska ove zime, međutim u intervjuu za "TV Prva" kanadski reprezentativac je kazao da "ima ponude, ali ne ide", dodajući da ga "arapski svet i novac" ne zanimaju.

Prethodno je Dejan Stanković rekao da će Zvezda povesti sve igrače na prvi deo priprema na Kipru, dok će posle toga "preseći" ko ostaje u ekipi i ide u Antaliju.