Fudbal

Nepristrasni Solskjer: Pogba je najsvestraniji vezista na svetu

Izvor mondo.ba

Menadžer Mančester junajteda je ponovo na sav glas hvalio prvu zvezdu svog tima.

Ole Gunar Solskjer, menadžer Mančester junajteda, izjavio je da je Pol Pogba najsvestraniji vezni igrač sveta, prenela je agencija "Anadolija".

Pogba se proteklog vikenda vratio na teren nakon što se oporavio od povrede članka, koju je zaradio još u septembru. Ušao je u igru u porazu (0:2) Junajteda na gostovanju Votfordu, ali je uspeo da pokaže da mnogo znači timu sa "Old Traforda".

Zato se očekuje da će u duelu protiv Njukasla u četvrtak uveče biti u startnoj postavi.

"Videćemo još kako reaguje, kako se oseća. Stvarno je dobro igrao kada je ušao, to je veliki plus za nas. One može da igra bilo gde na sredini terena, na svakoj poziciji u veznom redu", rekao je Solskjer o Pogbi i potom nastavio da obrazlaže.

"On je vezni fudbaler koji pokriva sav prostor između dva šesnaesterca. Može da se uvuče duboko, može da igra na duge pasove, može da ode visoko do gola da kombinuje, kao protiv Votforda. Sve zavisi od utakmice. Divno je imati Pogbu, jer je najsvestraniji vezista na svetu, može da obavi svaku ulogu. Sjajno je imati ga ponovo u timu", rekao je menadžer Junajteda za britanske medije.

Mančester junajted zauzima tek osmo mesto na tabeli sa svega 25 bodova, što je najmanji broj bodova koji su imali na katolički Božić od 1992. godine. Solskjer je priznao da njegov tim nije tamo gde želi da bude, ali je uveren da će napredovati na sličan način kao ljuti rival Liverpul, koji dominira ove sezone u Engleskoj.

"Želimo da budemo tim koji može da dominira timovima i 'razbija' protivnike. Liverpulu je trebalo nekoliko godina da dođe na nivo na kojem je sada i moramo da nastavimo dalje, jer to je ono gde želimo da stignemo. Trenutno smo dobri u kontranapadima. Da, imamo tempo i brze igrače. To bi uvek i trebalo da imamo, jer je to u našoj tradiciji", zaključio je norveški trener.

"Crveni đavoli" uoči 19. kola Premijer lige za liderom Liverpulom zaostaje čak 24 boda iako imaju utakmicu više.

Ipak, Junajted je jedini koji može da se pohvali da je ove sezone ostao neporažen u duelu sa “redsima“, s obzirom na to da je na "Old Trafordu" u velikom derbiju bilo 1:1.