Fudbal

I oni su bili ismevani: "Ako ste vi treneri, onda to može da bude svako"

Izvor mondo.ba

Trener Juventusa otkrio vrlo zanimljive detalje s početka karijere.

Bivši i sadašnji trener torinske "stare dame" Masimilijano Alegri i Mauricio Sari često su manjkali u poverenju javnosti, posebno na počecima svojih karijera.

Sari je prepričao jedan događaj od pre šest godina kada su se dvojica danas velikih stručnjaka našla na suprotnim stranama u Seriji C2.

Bio je to 16. novembar 2003. godine.

Sarijev Sanđovaneze bio je domaćin Alegrijevom Aljanezeu, koji je okončan nerešeno 0:0. Čitavih 15 godina kasnije, obojica stručnjaka u svom životopisu imaju jednu istu referencu - trener Juvea.

"U to vreme niko nije verovao u nas", rekao je Sari na pozornici na događaju koji je obeležavao 100 godina matičnog kluba Filjine.

"Ta utakmica se završila rezultatom 0:0, nije bilo golova, nije bilo šuteva u gol. Na kraju meča prijatelj mi je rekao: "Ako ste vas dvojica treneri, onda to može da bude svako...'".

Strateg "bjankonera" je dodao da je duh starog Sarija i dalje živ, ali da retko preživljava identične emocije kao na toj utakmici Sanđenovezea.

"Takvu vrstu emocija baš retko, čak ni u nekim finalima međunarodnih takmičenja", rekao je italijanski stručnjak, koji je u maju ove godine sa Čelsijem osvojio Ligu Evrope.