Fudbal

Roma čeka odgovor: Kolarovu osim ugovora i funkcija na kraju karijere!

Izvor mondo.ba

Produžetak saradnje ponuđen je i Lorencu Pelegriniju.

Lepe vesti mogli bi, u ovim prazničnim danima, da očekuju i navijači Rome.

Naime, ''Gazeta delo sport'' objavio je da je ''vučica'' ponudila nastavak saradnje dvojcu Lorenco Pelegrini - Aleksandar Kolarov, a postoji mogućnost da kapiten ''orlova'' preuzme jednu od rukovodećih funkcija kada odluči da stavi tačku na bogatu igračku karijeru!

Prema pisanju ''Gazete'', Roma planira da Pelegriniju ponudi novi ugovor i to do juna 2024. godine, a prema kojem bi godišnje zarađivao tri miliona evra bez bonusa. Postojeći ugovor Pelegriniju ističe 2022. godine.

A kada je reč o Kolarovu?

Srpski reprezentativac bi, naime, dobio ugovor do leta 2021. godine, o čemu smo ranije pisali, ali sada i uz mogućnost da se, nakon što okači kopačke o klin, dokaže u ulozi jednog od klupskih rukovodilaca.

Kolarov je od dolaska u Romu za dve i po godine upisao čak 17 golova i 18 asistencija.

"Gazeta" navodi da će Kolarov u novom ugovoru imati i opciju za još godinu, do leta 2022. godine, a otkrivaju i da će mu plata biti u visini od tri miliona evra.

To znači da bi kapiten Srbije već u periodu o godinu i po do dve i po godine mogao da postane jedan od rukovodilaca sportskog sektora Rome, što je ozbiljan pokazatelj kakav je utisak na sve u Rimu ostavio bivši igrač OFK Beograda.

Kolarov je u Romu stigao u leto 2017. godine i na 110 utakmica u dresu Rimljana pokazao da su ga mnogi prerano otpisali po odlasku iz Mančester sitija.