Fudbal

Dominik Kalvert-Luin obradovao Karla Anćelotija na debiju

Izvor mondo.rs

Everton pobedom uveličao debi svog novog menadžera Karla Anćelotija.

Dugo je Everton pokušavao da nađe rešenje za odbranu Barnlija. Delovalo je da će se utakmica 19. kola završiti bez pobednika na Gudison parku.

Da tako ne bude, pobrinuo se odlični Dominik Kalvert-Luin.


Mladi napadač je u 80. minutu iskoristio ne tako idealan centaršut sa desne strane Đibrila Sidibea. Uspeo je, ipak, da atraktivno u padu zakači loptu glavom i da je od dalje stative prosledi u mrežu.

Everton je pobedio 1:0 i probio se na 13. mesto tabele, sa samo dva boda zaostatka za Barnlijem. Trijumfom je uveličan debi Karla Anćelotija, koji je prvi put u karijeri sedeo na klupi kluba iz Liverpula.

"Karamele" su odigrale četvrtu uzastopnu utakmicu u Premijer ligi bez poraza. Prethodno je Dankan Ferguson uspeo da izađe neporažen iz čak tri derbija i da pritom na Gudisonu dobije Čelsi 3:0. Na Old Trafordu i protiv Arsenala kod kuće bilo je nerešeno.

Barnli igra po princpipu toplo-hladno. Pobeđuje i gubi u serijama, a nerešeno nije odigrao još od 28. septembra. Crne serije su, doduše, nešto duže, tako da je i pad na tabeli usledio kao posledica čak sedam poraza na poslednjih 11 utakmica.

Everton će već za dva dana u Njukasl, dok će Barnli dočekati Mančester junajted. Za oba kluba biće to poslednje utakmice u 2019.

Pročitajte sve rezultate utakmica Premijer lige odigranih na "Boksing dej".