Fudbal

I Napredak "na vezi" sa inostranstvom: Ivanović prodat u Šahtjor!

Izvor mondo.rs

Krilo Kruševljana nastavlja karijeru u Belorusiji, pominje se obeštećenje od 500.000 evra.

Izvor: MN Press

Nastavlja se trend, još jedan klub iz Superlige Srbije počinje da prodaje igrače direktno u inostranstvo, ne čekajući ponude "večitih" rivala.

Napredak je prodao Igora Ivanovića u Belorusiju i novi klub dosadašnjeg krila Kruševljana biće Šahtjor Soligorsk.

Kako prenosi "Sportski žurnal", Ivanović je odličnim partijama zavredio pažnju nekoliko strana. Pominjale su se ponude iz Belgije, ali su Belorusi bili brži.

Još uvek nema zvaničnih informacija oko visine obeštećenja, ali isti list navodi da su se mogle čuti priče da se radi o sumi od 500.000 evra. Potpisao je trogodišnji ugovor sa trećeplasiranim timom Belorusije u nedavno završenom prvenstvu.

Ivanović je iza sebe imao izvanrednu polusezonu uprkos tome što Napretku rezultatski nije najbolje išlo. Momak rođen u Jagodini je najviše pažnje na sebe skrenuo partijom protiv Partizana u Kruševcu.

Bilo je tada 2:2, a Ivanović je bio dvostruki strelac za domaći tim. Upisao je još četiri pogotka, uključujući i pobedonosni protiv Mladosti u Lučanima, kao i četiri asistencije.

"Nije u današnje vreme popularno hvaliti se zaradom, ali mogu da kažem da sam prezadovoljan uslovima koje sam dobio. Drago mi je i što je Napredak zaradio", kaže Ivanović za "Žurnal".

Ipak, to nije jedini odlazak iz Kruševca. Posle kapitena Ivanovića, Napredak je napustio i Đuro Zec. On je raskinuo ugovor sa klubom i nezvanično, biće novo pojačanje TSC Bačke Topole.