Fudbal

Kapiten Bolonje: Plakao sam kad nam je Miha rekao da je bolestan!

Izvor mondo.ba

Blerim Džemaili priznao je da izuzetno poštuje srpskog stručnjaka Sinišu Mihajlovića, zbog kojeg bi volio da okonča karijeru u ovom italijanskom klubu.

Švajcarski reprezentativac, koji je poreklom Albanac iz Tetova u Makedoniji, smatra da je trener Siniša Mihajlović ujedinio ekipu sa "Renato Del Are" i dodao da bi pod njegovim vođstvom volio da završi karijeru u Bolonji.

"Želeo bih ovdje da završiim karijeru", rekao je 33-godišnji fudbaler, koji je ove sezone u Seriji A odigrao 14 mečeva i postigao jedan pogodak.


Švajcarac je dodao da je Mihajlovićeva borba sa leukemijom ujedinila tim i navela sve igrače da shvate "koliko im je stalo u svlačionici", preneo je list "Gazeta delo Sport".

"Čuli smo se preko 'Skajpa' (tokom ljetnje pauze) i taj kontakt ćemo zapamtiti celog života. Bio je 13. jul i plakao sam. Shvatili smo i rekli jedni drugima koliko je Miha uradio izvanrednih stvari za nas", istakao je Džemaili i dodao da sad sa svima gaji mnogo čvršće i prisnije veze.

"Kad smo otišli tamo (u bolnicu) i vidjeli Sinišu na prozoru, shvatili smo koliko treba više da brinemo jedni o drugima", istakao je kapiten Bolonje.

Prisetio se i svog prvog susreta sa Mihajlovićem.

"Da je stigao mesec dana kasnije - ispali bismo u Seriji B. Sećam se kad mi je prvi put prišao i rekao: 'Moraš da napraviš razliku na terenu, ako ne uspeš, ne igraš'. Bio sam u šoku i dobio neku ludačku energiju", zaključio je Džemaili.

Podsetimo, Džemaili je igrao za Švajcarsku u pobedi nad Srbijom (2:1) na Mundijalu u Rusiji, ali se nije radovao poput Granita Džake i Đerdana Šaćirija, koji su proslavili gol protiv "orlova" gestikulacijom crnog orla, simbola "velike Albanije".

"Nisam nikada pokazivao orla posle gola".

"Možda to ni Šaćiri i Džaka ne bi uradili da nije bilo provokatorske izjave jednog srpskog ministra dan pre utakmice u Kalinjingradu
", izjavio je tada Džemaili za "Gazetu delo Sport".