Fudbal

Pet minuta u kojima se navijačima Vulvsa OGADIO fudbal: "Je**š VAR!"

Izvor mondo.rs

Bilo da se slažete ili ne sa odlukama koje je Martin Etkinson dosudio, odnosno "preneo" šta je rečeno iz VAR sobe, važno je reći da od toga više ne gledamo istu utakmicu...

Kada je brazilski golman Ederson u 12. minutu izleteo sa gola i faulirao Žotu, i time zaslužio diretan crveni karton, navijači Vulverhemptona ponadaili su se da će njihova ekipa protiv Mančester sitija imati lakši put ka pobedi.

Uzeli su loptu, držali je u svom posedu, ali onda je Rijad Mahrez pao u njihovom kaznenom prostoru u 21. minutu i od tog trenutka se sve menja...

Možda će vas zanimati


Delovalo je da će zbog običnog "remplovanja" lopta biti dodeljena golmanu Patrisiju za gol-aut, međutim jak pritisak igrača Sitija i insistiranje da se upotrebi VAR tehnologija za ono što je Martinu Etkinsonu, koji je bio idealno postavljen, delovalo "čisto" - promenilo je raspoloženje na "Molinou".



VAR soba je posle tri minuta većanja odlučila da je postojao kontakt između Koudija i Mahreza i da Mančester sitiju mora da se dodeli jedanaesterac, što su zvižducima ispratili vatreni navijači Vulverhemptona.

Kada je loptu uzeo Rahim Sterling i loše šutnuo, odnosno odlično je odbranio Rui Patrisio, usledilo je olakšanje na tribinama, ali samo za kratko.

Odmah se za "bubicu" uhvatio Martin Etkinson i VAR soba je sada pregledala da li je neko od igrača Vulverhemptona "prestupio" pre nego što je Rahim Sterling šutnuo loptu - i odlučeno je da jeste, zbog čega su usledila nova negodovanja.



Gvardiola je naredio da opet šutira Sterling, opet je promašio, ali mu je ovoga puta Rui Patrisijo vratio loptu "na nogu" i Mančester siti je posle PET minuta od faula poveo.

Zbog ovog poteza se sa tribina stadiona Vulverhemptona moglo čuti "Ovo nije fudbal" i "Je**š VAR", a složili se ili ne sa odlukama koje je donela VAR tehnologija, može se reći da utakmica od kontakta Mahreza i Koudija nije bila ista.

Samo je VAR tehnologija bila u fokusu...

Srećom po Vulverhempton u nastavku su zaboravili na ova dešavanja i zaigrali mnogo bolji fudbal, a pomogli su im i igrači Mančester sitija, tako da smo videli preokret za Vulse!