Fudbal

Prvi put u Srbiji: Profesionalni ugovor u ženskom fudbalu

Izvor mondo.rs

Violeta Slović, dobitnica Zlatne lopte FSS za 2019. godinu potpisala je prvi profesionalni ugovor u srpskom ženskom fudbalu.

Izvor: MN Press

Pre samo desetak dana je dobila veliko priznanje FSS-a, a sada je pomerila granice u domaćem fudbalu. Fudbalerka Spartaka iz Subotice potpisala je prvi profesionalni ugovor u ženskom fudbalu u Srbiji.

Rođena Kragujevčanka, koja je i kapiten reprezentacije Srbije, tako se obavezala na dugogodišnju saradnju sa ekipom sa severa naše zemlje.


Violeta Slović je najbolja fudbalerka višegodišnjeg šampiona naše zemlje, a sa timom iz Subotice ima osvojenih devet trofeja u domaćem fudbalu. Spartak je ove sezone učestvovao i u Ligi šampiona za dame, a Slović je i u tim mečevima ostavljala dobar utisak.

Na FSS ceremoniji povodom 100. rođendana te organizacije, zajedno sa Sinišom Mihajlovićem i Dušanom Tadićem, violeta je dobila Zlatnu loptu, nagradu za najbolju fudbalerku naše zemlje.


Ona je danas potpisala ugovor sa Spartakom za naredne četiri godine, a to je prvi profesionalni ugovor u domaćem ženskom fudbalu. Ogroman korak napred koji bi mogao da pogura ženski fudbal u Srbiji ka potpunom profesionalizmu.

Ekipa Spartaka je na putu da osvoji novu titulu šampiona, pošto nakon 11 odigranih kola ima isto toliko pobeda. Osam bodova više od Crvene zvezde, drugoplasiranog tima na tabeli, lepa su zaliha za Subotičanke pred prolećni deo sezone.

Tagovi