Fudbal

FOTO: Luka Jović se vraća u reprezentaciju - zagrljaj i rešen nesporazum!

Izvor mondo.rs

Reprezentacija će ući u baraž za EURO jača za napadača Reala.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prošle jeseni, Luka Jović napustio je reprezentaciju uoči utakmice protiv Luksemburga početkom septembra i posle toga nije bio pozivan među "orlove".

Zbog te situacije, centarfor Reala nije bio do kraja godine u planu selektora Ljubiše Tumbakovića, ali se po svemu sudeći dogodio veliki obrt.

Fudbalski savez Srbije objavio je u ponedeljak uveče da su se sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević i selektor Ljubiša Tumbaković prethodnih dana sastali sa Jovićem i da su dogovorili njegov povratak u tim.

"Bilo je jasno da je mladi as Real Madrida apsolutno spreman da bude na raspolaganju u martovskim mečevima. Sa obe strane je rečeno sve što je bilo potrebno da se kaže, nesporazum je rešen i ono što je najvažnije, zaključak je da su svi složni u stavu da je interes Srbije iznad svih i da je plasman na Evropsko prvenstvo zajednički cilj", saopštio je Savez, uz priloženu fotografiju.


S obzirom na dogovor, Jović će konkurisati za sastav ekipe u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo, u kojem će Srbija igrati 26. marta protiv Norveške u gostima. Ako pobede, "orlovi" će 31. marta igrati u Beogradu protiv boljeg iz duela Škotska - Izrael.

Pogledajte najavu MONDO Podcasta "Sve u 16" sa Radetom Bogdanovićem, u kojem je bilo reči i o trenutnoj Jovićevoj situaciji.